keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Nokkosblinit ja lohiceviche


Ruokablogeja lukiessa jää jotain aina muhimaan makuhermoihin. Muistin kaupassa lukeneeni ohjeen lohicevicheen, jossa marinointiin oli käytetty greippiä. Niinpä nappasin kaupasta lohen lisäksi yhden pullean greipin. Alkuperäistä ohjetta en siihen hätään löytänyt, mutta sinulle päätin sen etsiä. Löydät sen täältä (klik).

Ceviche on Etelä-Amerikasta kotoisin oleva kalaruoka, jossa kala raakakypsytetään limellä. Me valmistimme cevichen blinien kanssa herkuteltavaksi. Lohen lisäksi tarjolla oli perinteisesti smetanaa, punasipulia, tilliä ja ahvenenmätiä.



Lohiceviche:

  • 700 g lohta
  • 1 greipin mehu n. 1,5 dl
  • 2 tl suolaa
  • 1 punasipuli 
  • 1 sitruunaruoho
  • 1 dl tuoretta tilliä silputtuna
  • 1 tl agavesiirappia (sokeria)
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja laita kuutiot kulhoon.
  2. Purista greipistä mehu, kuori ja pilko punasipuli ja sitruunaruoho, silppua tilli.
  3. Lisää kaikki aineet lohen joukkooon ja sekoita hyvin.
  4. Peitä kulho kelmulla ja nosta kylmään kolmeksi tunniksi. Sekoita muutama kerta maustumisen aikana. 
  5. Kaada ylimääräinen neste pois ennen tarjoilua ja poista sitruunaruohon palaset.
  6. Tarjoile blinien kera.


Nokkosblinit:

  • 3 dl kreikkalaista jogurttia
  • 15 g hiivaa
  • 1 tl agavesiirappia (sokeria)
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 rkl kuivattua nokkosta
  • 1 dl kermaa
  • 20 g voita
  • 1 keltuainen
  • 1 valkuinen vaahdotettuna
  • 1 tl suolaa
  • voita paistamiseen
  1. Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi.
  2. Murenna hiiva kulhoon, lisää lämmin jogurtti ja siirappi. Sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  3. Sekoita taikinaan tattarijauho ja nokkonen.
  4. Anna taikinan kohota lämpimässä pari tuntia.
  5. Kuumenna kerma ja sulata voi kerman joukkoon. 
  6. Erottele kanamunasta keltuainen ja valkuainen. Vaahdota valkuinen kovaksi vaahdoksi.
  7. Lisää keltuainen, kerma-voiseos ja suola taikinaan. 
  8. Nostele lopuksi valkuisvaahto taikinan joukkoon.
  9. Paista pannulla keskilämmöllä muhkeiksi blineiksi.
  10. Tarjoile smetanan, lohicevichen, mädin, punasipulisilpun ja tillin kera.



2 kommenttia:

  1. 3 tuntia? siis tarkoititko oikeasti ihan 3 tuntia?!!!! siinä on puolet liikaa. Suosittelen huolellista tutustumista Perulaisiin alkuruokiin 3h joo ei - 45mn riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentoinnista Juuso!
      Hah ja hih, juuri näin voi käydä, kun harrastelijakokki kokkaa :D.
      Seuraavan kerran viisaampana, kiitos siitä!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!