Reseptit


Tältä sivulta löydät linkit postauksiin, joista reseptit löytyvät.

Alkuruoat:


Juomat:


Jälkiruoat:


Kakut:


Kalaruoat&merenelävät:


Kasvisruoat:


Keitot:


Keksit/pikkuleivät:


Leivät:


Levitteet:

Liharuoat:


Lisukkeet:

Makeat leivonnaiset:

Pienet pavlovat
Raparperi-toscapiirakka
Vaniljainen raparperipiirakka
Gluteeniton suklaapiirakka
Marjaisat jogurttimuffinssit
Gluteeniton mustikkapiirakka
Pienet mutakakut mustaherukka-vaahtokarkkimoussella
Gluteeniton Kuningatarrulla
Gluteeniton S'mores-piirakka
Omenapiirakka (G)
Pienet puolukkapannukakut (G)
Gluteenittomat kanelipullat
Gluteenittomat rusinafudgeleivokset
Gluteeniton mustikkapiiras
Sokeriton ja viljaton mustikkapiiras
Gluteenittomat muscavado-ohukaiset ja karamellisoidut ananakset
OOPS - laiskan leipurin laskiaispullat (G)
Gluteeniton suklaapitko
Mangopiirakka (G)
Gluteeniton pannukakku
Gluteenittomat suklaa-toffeepalat
Viljaton raparperikääretorttu
Gluteenittomat mansikkapalat
Gluteeniton kuningatarpiirakka
Gluteenittomat omenataskut
Maidottomat ja gluteenittomat suklaapalat


Pastat/nuudelit:


Puurot:


Salaatit:


Suolaiset herkut:


Säilöntä:

Uuniruoat:

Viljattomat herkut:



4 kommenttia:

  1. "Kaikki ohjeet ovat viljattomia" Kai ymmärrät, että viljaton ja gluteeniton eivät ole synonyymejä, eikä gluteeniton jauhoseos todellakaan ole viljatonta? Vehnästä ne gluteenittomat jauhoseokset yleensä tehdään, gluteeni on vain poistettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi.
      Ohjeet ovat valmistettu aineista, jotka eivät sisällä lainkaan kotimaisia viljoja (vehnää, kauraa, ohraa tai ruista) missään muodossa, koska itselläni on vilja-allergia. Vilja-allerginen ei voi käyttää jauhoseoksia, joissa on kyseisiä viljoja missään muodossa. Ainoa jauhoseos, jota keittiössäni käytän on Viljatuotteen tumma gluteeniton jauhoseos. Tuo seos sisältää tattaria, perunahiutaleita, pellavansiemenrouhetta ja psylliumia.
      Mutta ehkäpä on aika käydä vanhat tekstinsä läpi ja korjailla aloittelevan bloggaajan mokat ;).

      Poista
    2. Kiva kun vastasit! On eri asia, että itse osaat keittiöösi valita sen gluteenittoman sekä viljattoman jauhoseoksen, kuin että lukija, joka itse ei ole vilja-allergikko, osaisi. Kovin monilla on se käsitys että gluteeniton ja viljaton ovat sama asia eivätkä erikseen katsele tuotesisältöä jos paketissa lukee gluteeniton. Blogisi lukijoista moni saattaa etsiä ohjeita tehdäkseen allergisille sopivia tuotteita, esim myyntiin tai vieraille. Liian monesti olen ostanut kahviloista tuotteita joista vannovat, että ovat viljattomia, vaikka ovat vain gluteenittomia. Tekstisi lisää tätä epäselvyyttä. Jos sanot että ohjeet ovat vehnättömiä, ne eivät voi sisältää gluteenitonta jauhoseosta selventämättä minkä tyyppistä jauhoseosta tulee käyttää.

      En halua olla hankala, mutta varmaan tiedät itsekin miten ikävä on olo sen jälkeen kun on tietämättään syönyt viljaa sisältävää ruokaa.

      Muuten ohjeesi vaikuttavat todella hyviltä, tulevat jouluksi testiin! :)

      Poista
    3. Tuo on totta.
      Kiitos palautteesta, omalle tekstille kun tulee hiukan sokeaksi.
      Alkuun kirjoittelin erittäin tarkasti, mitä mihinkin olen käyttänyt.
      Sitten sitä ajattelee, että toistaa itseään, kun jauhaa samaa jauhoasiaa joka kohdassa :D.
      Mutta moni varmaankin lueskelee vain sen yhden hakemansa reseptin, joten palataan tarkkuuteen.

      Kiitokset vielä kommentoinnista! :)
      Ja mukavaa joulua Sinulle!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!