keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Gluteenittomat muscavado-ohukaiset ja karamellisoidut ananakset


Yhteistyöpostaus Ruoka.fin ja Dansukkerin kanssa



Ruoka.fin tämän vuoden viimeisen kisan
raaka-aineena ovat Dansukkerin sokerit.
Keittiöön saapui sokerilähetys,
jossa oli Dansukkerin tummia sokereita ja siirappeja.

Päädyin tekemään muscavado ruokosokerilla makeutettuja ohukaisia.
Muscavado antoi ohukaisille mukavan paahteisen maun.
Ohukaiset ovat gluteenittomia ja maidottomia.
Jauhoina käytin kookos- ja hirssijauhoja.

Ohukaisten päälle valmistin karamellisoitua ananasta.
En voi käyttää tuoretta ananasta raakana ja halusin kokeilla,
pystyisinkö syömään kypsennettyä ananasta.
Karamellisoin ananaspalat voi-fariinisokeriseoksessa.
Kuumentaminen ja kypsentäminen toimivat,
pystyin herkuttelemaan ohukaisilla ananaksen kera!

Koristelin annokset sulatetusta ruokosokerista
tehdyillä koristeilla.
Sulattamalla sokerin ja jäähdyttämällä sen epämääräiseksi levyksi,
saat valmistettua helposti näyttäviä koristeita.


 Muscavado-ohukaiset

  • 2 kananmunaa
  • 3 rkl Dansukker muscavado ruokosokeria
  • 2 rkl kookosjauhoa
  • 2 rkl hirssijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl caylonin kanelia
  • ripaus suolaa
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 1 rkl kookosöjyä sulana
  1. Mittaa kulhoon kuivat aineet ja sekoita keskenään.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja kookosmaitoa, sekoita tasaiseksi ja lisää sula kookosöljy taikinaan.
  4. Paista taikinasta pieniä ohukaisia (n.18 kpl) keskilämmöllä muutama minuutti/puoli. Käytä paistamiseen kookosöljyä.



Karamellisoidut ananakset
  • ¼  tuoretta ananasta
  • 25 g voita
  • 0,5 dl Dansukker fariinisokeria
  • 0,5 tl caylonin kanelia
  1. Poista ananaksesta puumainen keskiosa ja kuori.
  2. Leikkaa ananas  suikaleiksi/tikuiksi.
  3. Sulata voi paistinpannulla, lisää sokeri ja kaneli voin joukkoon. Sekoittele kunnes sokeri on sulanut.
  4. Lisää ananastikut pannulle ja sekoittele viitisen minuuttia keskilämmöllä.
  5. Tarjoile lämpöiset karamellisoidut ananakset muscavado-ohukaisten kera. 
  6. Koristele annokset ruokosokerikoristeilla.



Ruokosokerikoristeet
  • 3 rkl Dansukker ruokokidesokeria
  1. Sulata ruokosokeri pinnoitetulla paistinpannulla. Varo polttamasta sokeria!
  2. Kaada sula sokeri leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle ja anna jähmettyä.
  3. Murra jäähtyneestä sokerilevystä sopivia koristepaloja.




Reseptiä pääset äänestämään Ruoka.fin sivulla (klik)
Kiitos!

Toivottavasti onni suosii sinua ja 
voitat itsellesi Kitchen Aid tehosekoittimen.

Makeita herkutteluhetkiä toivotellen,
-Sari-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!