torstai 26. toukokuuta 2016

Gluteenittomat nokkoslätyt



Joko olet käynyt hortoilemassa lähiympäristössäsi?
Vallaton Keittiö on keräillyt nokkosia ja salaattiaineita.
Salaattiin löysimme maitohorsman alkuja,
poimulehteä ja käenkaalia.
Nokkosista suurin osa on päätynyt kuivuriin.

Viimeksi ihan koko nokkossaalis ei mahtunut kuivuriin kerralla,
joten osa päätyi ryöppäyksen kautta lättytaikinaan.
Tein taikinasta melko paksu ja ruokaisaa.
Nokkossilppua lisäsin reilusti.
Paistoin ihan laiskuuttani isoja lättyjä,
koska näin lätyt valmistuivat nopeammin.
Nokkoslätyt maistuivat puolukkahillon kera.

Nokkosesta ja sen ominaisuuksista löydät




Gluteenittomat nokkoslätyt
(12 isoa lättyä)

  • reilu litra nokkosen versoja
  • vettä ryöppäämiseen
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  • 0,5 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 3,5 dl täysmaitoa
  • 125 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl vichyä
  • voita paistamiseen
  1. Huuhdo nokkosen versot lävikössä kylmällä vedellä, ryöppää nopeasti kiehuvassa vedessä (1 min) ja valuta sen jälkeen hyvin lävikössä.
  2. Pienennä ryöpätyt nokkoset silpuksi veitsellä.
  3. Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita.
  4. Mittaa toiseen astiaan maito, maitorahka ja kananmunat, sekoita hyvin ja lisää seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Lisää nokkossilppu ja lopuksi vichy taikinaan.
  6. Paista lätyt voissa keskilämmöllä.
  7. Tarjoa puolukkahillon kera.


"Some 
old-fashioned 
things like
fresh air and 
sunshine 
are hard to beat."

-Laura Ingalls Wilder-



4 kommenttia:

  1. Hieman erilainen lähestymistapa nokkoslettuihin. Niin tai näin, nokkonen on ihana raaka-aine.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina täytyy kokeilla jotain uutta ;).
      Ja kyllä, nokkonen on ykkönen!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!