tiistai 5. heinäkuuta 2016

Gluteeniton clafoutis


Mitä teet kesällä?
Matkusteletko, mökkeiletkö vai kotoiletko?

Itse olen viettänyt kesää kotosalla ja
uhannut ostaa menolipun aurinkoon.
Onneksi on olemassa kirjat.
Kirja kainaloon ja sohvanmutkaan,
niin olet nopeasti ihan muissa maailmoissa,
jossa ei syysmyrskyä muistuttavat kesäpäivät pilaa fiilistäsi.

Kirjoissa voi päätyä ranskalaiseen keittiöön,
jonka seurauksena on pakko googlailla reseptejä.
Arvaatkin jo varmaan, 
että niin kävi näiden ranskalaisten kirsikkkapannukakkujen kanssa.
jonka pohjalta tein omat clafoutikseni.



Gluteeniton clafoutis (6 pientä vuokaa/1 iso vuoka)

  • 2-3 dl kirsikoita
  • 2 rkl kirsikkalikööriä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl voita sulana
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljakreemijauhetta
  • ripaus suolaa
  • 0,5 dl hirssijauhoa
  • 0,5 dl kookosjauhoa
  1. Puolita kirsikat ja poista kivet. Sekoita kirsikkalikööri kirsikoiden joukkoon ja jätä maustumaan.
  2. Voitele pienet annosvuoat(6kpl) tai yksi isompi vuoka. Asettele kirsikat vuokien/vuoan pohjalle.
  3. Sulat voi. Riko kananmunat kulhoon, sekoita kevyesti. Lisää kerma ja keskenään sekoitetut kuivat aineet munien joukkoon. Sekoita ja lisää voisula taikinaan.
  4. Kaada taikina kirsikoiden väliin ja päälle.
  5. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.
  6. Tarjoa lämpöisenä ja tomusokerilla koristeltuna.


Ulkoilma näyttää tänäänkin harmaalta,
joten taidanpa kaivaa esiin uuden kirjan.

Sari

Ps. Kirjasuosituksia otetaan mielellään vastaan!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!