keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Puolukkainen hirssipuuro


että puolukka-omenahilloa voi käyttää myös 
puolukkaisen puuron valmistamiseen.

Minusta puolukkapuuro vain kuuluu syksyyn.
Aikana ennen vilja-allergiaa rakastin
ruis-puolukkapuuroa ja vispipuuroa.
Nykyään en voi niitä enää syödä,
joten korvaavia puuroja keitellään hirssistä ja tattarista.

Tämä puuro on tehty hirssihiutaleista
ja puolukka-omenahillosta.
Puolukkapuuro vaatii yleensä makeutusta,
hillossa sokeri on valmiina ja puolukat soseutettuina.

Annoin valmiin puuron jäähtyä ja 
vatkasin sen kylmänä vispipuuron tapaan.
Ihan yhtä kuohkeaa ei hirssipuurosta tullut,
mutta hyvä visparin korvike kuitenkin.


Puolukkainen hirssipuuro

  1. Mittaa vesi ja hillo kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele hillo veden joukkoon.
  2. Sekoita hirssihiutaleet kiehuvaan veteen ja alenna lämpötilaa.
  3. Keittele puuroa miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Tarkista puuron makeus itsellesi sopivaksi.
  4. Mausta puuro ripauksella suolaa ja vaniljasokerilla.
  5. Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  6. Nauti kylmän maidon kera.


2 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta!
    Puolukka ja omena sopivatkin varmasti todella hyvin yhteen ja puuroon :)
    Oon ihastunut myös hirssistä tehtyyn puuroon, joten tää menee kyllä kokeiluun. Hirssi toimii kyllä loistavasti puurossa niin hiutaleina kuin suurimoinakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Ihanaa, että löytyy muitakin puuron ystäviä. :)

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!