sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Gluteeniton kukkaiskakku ja maitohorsmankukkahillo


Keittiössä on jälleen hörhöilty oikein urakalla.
Nuorempi Kriitikko jo ohjeisti minua palaamaan kaksituhattaluvulle.
He ovat hyvin epäileväisiä kukkien syömistä kohtaan.
Nehän ovat myrkyllisiä!?!
Ja hei! Kuka hullu nykyään kerää ruoka-aineita niityiltä?
Kaikki syötävähän ostetaan hyvin käsiteltynä kaupasta!
Ohjeistuksestaan huolimatta he saivat jälkiruoaksi kukkaiskakkua.


Keitin kakun päälle hilloa maitohorsman kukista.
Maustoin valmiin hillon lorauksella ruusuvettä.
Ruusuvettä voit ostaa valmiina etnisistä ruokakaupoista.

Kakun mousse sai makunsa kuivatuista mesiangervonkukista.
Täältä (klik) löydät postauksen kukkien kuivaamisesta.
Mesiangervo antoi ihanan kukkaisaromin kakkuun.

Apukokki totesi kakun olevan tämän kesän kakuista parhain.


Maitohorsmankukkahillo

  • 0,5 l maitohorsman kukkien terälehtiä
  • 2 dl vettä
  • 3 dl hillosokeria
  • 1 rkl ruusuvettä
  1. Huuhdo terälehdet hyvin lävikössä.
  2. Kiehauta kattilassa vesi, lisää sokeri ja sekoittele kunnes sokeri on kokonaan liennut veteen.
  3. Lisää kattilaan kukan terälehdet. Sekoittele hilloa miedolla lämmöllä puolisen tuntia.
  4. Lisää valmiin hillon joukkoon ruusuvesi.
  5. Anna hillon jäähtyä hiukan ennen purkitusta, niin terälehdet jakaantuvat hilloon tasaisesti.


Gluteeniton kukkaiskakku

Pohja:

  • 200 g Wehnättömiä Wilhelmiinoja tai muita gluteenittomia keksejä
  • 50 g voita
  1. Sulata voi.
  2. Murskaa keksit ja lisää voisula keksimurskan joukkoon.
  3. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Täyte:
  • 5 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl kuivattuja mesiangervonkukkia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlk makeutettua maitotiivistettä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan 1 dl kermaa ja mesiangervon kukat. Keitä miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, siivilöi kukat pois kerman joukosta. Purista kukista kaikki kerma tarkasti talteen.
  3. Vaahdota loppu kerma, lisää vaahdon joukkoon tuorejuusto ja maitotiiviste.
  4. Sulata liivatelehdet mesiangervokerman joukkoon ja kaada kerma-liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytemassan joukkoon.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta kakku kylmään hyytymään 4 tunniksi.
  6. Levitä hyytyneen kakun pinnalle kerros maitohorsmahilloa.
  7. Koristele kakku luonnonkukilla ja herkuttele.


Miksi tehdä muuta,
kun voi hörhöillä?

-Sari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!