sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Wehnättömät Wilhelmiinat


Täällä taas.
Kesä tuntuu olevan niin täynnä toimintaa, 
että en ole hetkeen ehtinyt istahtamaan koneen ääreen blogia päivittämään.
Mitä sinun kesääsi kuuluu?
Onko se täynnä ohjelmaa
vai vietätkö leppoisaa lomaa?

Minun seuraava urakka on tulevan viikonlopun rippijuhlat.


Aloitin juhlavalmistelut keksien leipomisella.
Ohjeen Wilhelmiinoihin löysin 

Minä en voi allergioiden vuoksi käyttää valmiita gluteenittomia jauhoseoksia. 
Niinpä käytin keksitaikinaan teffiä, durraa, hirssiä ja perunajauhoa.
Taikinasta valmistui kuutisenkymmentä suussasulavaa keksiä.


Gluteenittomat Wilhelmiinat
  • 200 g voita
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl siirappia
  • 1,5 dl teff-jauhoa
  • 1,5 dl durraa
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1,5 dl perunajauhoa
  • 1,5 tl ksantaania
  • 1 rkl soodaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  1. Vaahdota voi, keltuainen, sokerit ja siirappi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon.
  3. Muotoile taikinasta 6 uunipellin pituista tankoa. Nosta tangot leivinpaperilla vuoratulle pellille 3 tankoa/pelti. Jätä tankojen väliin leviämisvaraa. 
  4. Paista tankoja 180 asteessa 15 minuuttia.
  5. Leikkaa lämpöiset tangot vinottain kekseiksi.


Life's Short...
Eat Cookies!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!