perjantai 8. tammikuuta 2016

Gluteeniton hedelmäkakku



Luisteluretkiä ja mukavia hetkiä.
Niistä on kunnon talvipäivät tehty.
Meidän lammen jää on jäätynyt tänä vuonna 
huippuhyväksi luistelujääksi.

Luisteluretket vaativat aina reppuun
 termoksen kuumaa kaakaota tai mehua.
Evääksi muutaman keksin tai kakunpalan.
Pieni tankkaus välillä ja pelit voivat jatkua.

Hedelmäkakku on kakku,
jota en joskus muinoin voinut sietää.
Ajatus hedelmäkakusta jäi kuitenkin muhimaan
ajatuksiini eräistä joulunajan myyjäisistä,
joissa eräs vanhempi herra kävi kyselemässä 
myyjiltä hedelmäkakkua, 
jota kukaan ei ollut leiponut.

Valitsin hedelmäkakkuuni rasian sukaattia
ja rasian hedelmäsekoitusta.
Kakun jauhoina käytin hirssi- ja tattarijauhoja.
Kunnon loraus tummaa rommia antoi kakkuun oman arominsa.

Luulenpa, että minusta on tullut vanha
tai ainakin tietyn ikäinen,
koska totesin pitäväni hedelmäkakusta!



Gluteeniton hedelmäkakku

  • 3 dl kuivattuja hedelmäpaloja (65 g sukaattia ja 100g hedelmäsekoitusta)
  • 200 g voita
  • 1,5 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1,5 dl tattarijauhoa
  • 0,5 dl tummaa rommia
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varoen vaahdon joukkoon. sekoita tasaiseksi.
  4. Sekoita rommi taikinaan.
  5. Tarvittaessa voitele vuoka ja jauhota kookoshiutaleilla. Minulla oli käytössä silikonivuoka, jota ei tarvitse voidella. Kaada taikina rengasvuokaan.
  6. Paista kakku 175 asteessa n.60 minuuttia.
  7. Varmista vielä tikulla kakun kypsyys, ennenkuin otat sen pois uunista.
  8. Kumoa jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle ja siivilöi pinnalle tomusokeria koristeeksi.


Pakkasterkuin,
Sari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!