perjantai 22. tammikuuta 2016

Gluteeniton mutakakku


Kun mieli tekee jotain hyvää...
Löysin puhelimeni muistiinpanoista mutakakun reseptin.
Kaikenlaisia muistiinpanoja sieltä löytyykin,
joskus kauan sitten muistiin kirjattuja.
Millaisia muistiinpanoja sinun puhelimestasi löytyy?

Muistelin tämän olevan toimiva resepti,
vaan sitä en muista,
mistä tämän olen napannut.
Nykyään laitan itselleni jonkinlaisen
lähdemerkinnän raapustuksieni reunaan,
mutta tämä oli ajalta ennen bloggaamista.

Mutakakku on minun ja Kriittisen Ruokailijan
ehdotonta herkkua!
Hiukan kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
ja jäisiä vadelmia kakun kaveriksi,
sitten voikin vain nautiskella.

Tämä kakku on helppo valmistaa.
Sulatat vain voin ja suklaan,
vatkaat niiden joukkoon sokerin ja kananmunia.
Ruokalusikallinen kookosjauhoa riittää 
tällä kertaa taikinan jauhomääräksi.

Jos maltat jäähdyttää kakun kunnolla,
se on huomattavasti tykympi rakenteltaan kuin kuvissa
oleva kakkupalanen.
Mutta jos olet hätähousu,
niinkuin minä,
saat nauttia mutaisemmasta versiosta.


Gluteeniton mutakakku

  • 200 g voita
  • 200 g tummaa suklaata
  • 2 dl tomusokeria
  • 5 kananmunaa
  • 1 rkl kookosjauhoa
  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja jauhota reunat kookoshiutaleilla.
  2. Sulata voi, nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kuuman voisulan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  3. Jäähdytä seos.
  4. Lisää tomusokeri jäähtyneeseen voi-suklaaseokseen.
  5. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
  6. Lisää jauho, sekoita tasaiseksi.
  7. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
  8. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  9. Tarjoa jäähtyneenä kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja jäisten vadelmien kera.


"CHOCOLATE
is the answer.
Who cares
what the question is."


Wiikonloppuja!

-Sari-

4 kommenttia:

  1. Oi voi, mikä mutakakkuhimo täällä heräsi! Pakko kokeilla ohjettasi saman tien, edellisestä mutakakusta on jo aikaa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania herkkuhetkiä ja hyvää viikonloppua!

      Poista
  2. Näyttääpä todella herkulliselta! Mutakakut ovat jotain parhautta. Ei ole tullut mieleenkään käyttää kookosjauhoja mutakakkutaikinaan, hyvä vinkki siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista :) ja mukavaa viikonloppua sinulle Jenni!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!