lauantai 20. elokuuta 2016

Gluteenittomat nuudelit kanttarellikastikkeen kera


 "Tervetuloa syksy ja puolukan puna,
koivupuun tuoksuva kirjolehti.
Tatteja täynnä on metsän juna,
tuulten juoksu luoksesi ehti.
Vielä tuntuu kosketus kesän,
vaikka syksy jo rakensikin pesän."
-Kati Söderberg-

Sadetta ja syksyn tuntua on riittänyt
ainakin länsirannikolla elokuussa.
Sade on nostattanut esiin ennätysmäärän sieniä.
Iltalenkillä löysimme ison määrän kanttarellejä.

Pakastan pilkotut ja paistetut kanttarellit
pieniin minigrippussehin.
Valmiit annospussit on helppo lisätä erilaisiin ruokiin.

Tällä kertaa tein sienistä kastikkeen nuudeleille.
Paistoin pannulla sipulia ja pekonia,
lisäsin pussillisen pakastettuja sieniä niiden joukkoon.
Kerma ja koskenlaskijajuusto viimeistelivät kastikkeen.
Nuudeleiksi valikoitui Bataatti-tattarinuudelit (klik).


Kanttarelli-pekonikastike (neljälle)
  • 1 iso sipuli
  • 1 pkt (140 g) pekonia
  • 300 g pilkottuja ja freesattuja kanttarelleja
  • mustapippuria 
  • 4 dl kermaa
  • 1/2 pakettia (125 g) Koskenlaskija sulatejuustoa
  • 1 luomu kasviskuutio
Lisäksi:
  • 1,5 pkt bataatti-tattarinuudeleita
  • vettä ja suolaa keittämiseen
  1. Kuori ja pilko sipuli, kuutioi pekoni.
  2. Paista pekoni paistinpannulla, lisää sipulikuutiot pekonin joukkoon. Sekoittele, kunnes sipulit kuullottuvat.
  3. Lisää freesatut sienikuutiot, mausta seos mustapippurilla.
  4. Lisää pannulle kerma, sulatejuusto ja liemikuutio.
  5. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
  6. Kypsennä nuudelit ohjeen mukaan.
  7. Tarjoile nuudelit kastikkeen kera. ripottele pinnalle persiljasilppua ja parmesanraastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!