tiistai 16. elokuuta 2016

Kuningatarkakku quinoa-valkosuklaapohjalla


Oletko syönyt kakkua,
jonka pohja on tehty muurahaisenmunista?
Oikeasti kakun pohja valmistui quinoapopseista,
ne vain näyttävät ihan muurahaisenmunilta.

Olin ostanut Ruohonjuuresta pussillisen quinoqpopseja.
Sekoitin popsien joukkoon voisulaa ja sulatettua valkosuklaata.
Levitin seoksen keksimurskan tapaan irtopohjavuoan pohjalle
ja nostin vuoan kylmään täytteen valmistamisen ajaksi.

Pohja on samantyylistä kuin riisisuklaa.
Hiukan kovaa,
joten veitsi on hyvä apu palojen leikkaamisessa.


Valmistin yhden ison annoksen täytettä ja jaoin sen kolmeen osaan.
Yhden osan joukkoon lisäsin mustikoita, toiseen vadelmia ja kolmannen maustoin vaniljalla.

Kaadoin täytteet kerroksittain vuokaan pohjan päälle.
Oikaisin hiukan, enkä hyydytellyt kerroksia välillä.
Varovaisesti vain lusikoin ja tasoitin seuraan kerroksen edellisen päälle 
ja nostin kakun kylmään hyytymään.
Hyvin olivat kerrokset pysyneet ominaan.


Kakku sai koristeeksi
mustikoita ja vadelmia,
muutaman marengin ja yrttejä.



Kuningatarkakku quinoa-valkosuklaapohjalla (G)
Pohja:
  • 3 dl quinoapopseja
  • 100 g valkosuklaata
  • 50 g voita
  1. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Sulata valkosuklaa ja voi, sekoita keskenään.
  3. Kaada seos quinoapopsien joukkoon ja sekoita hyvin.
  4. Levitä seos lusikalla tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta kylmään jähmettymään.
Täyte:
  • 6 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 250 g maitorahkaa
  • 100 g valkosuklaata
  • 6 liivatelehteä
  • 1 dl tomusokeria
Täytteeseen I:
  • 2 dl mustikoita
  • 1 rkl sokeria
Täytteeseen II:
  • 2 dl vadelmia
  • 1 rkl sokeria
Täytteeseen III:
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Soseuta marjat ja lisää soseiden joukkoon sokeri.
  3. Kuumenna 1 dl kermaa kiehumispisteeseen, nosta kattila liedeltä ja lisää kuutioitu suklaa kattilaan. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuumaan kerma-valkosuklaaseokseen.
  4. Vaahdota loppu kerma (5 dl), lisää mascarponejuusto, maitorahka ja tomusokeri vaahdon joukkoon.
  5. Sekoita kerma-suklaa-liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  6. Jaa täyte kolmeen osaan.
  7. Lisää yhteen osaan mustikkasose, sekoita tasaiseksi ja kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
  8. Lisää toiseen osaan vadelmasose, lusikoi ja levitä täyte tasaisesti mustikkatäytteen päälle.
  9. Mausta viimeinen osa vaniljalla, lusikoi ja levitä täyte varovaisesti vadelmatäytteen päälle.
  10. Peitä vuoka foliolla ja nosta kakku kylmää hyytymään. Anna hyytyä useampi tunti, mielellään yön yli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!