maanantai 8. toukokuuta 2017

Gluteeniton kasvispiirakka



Miten voi joskus olla postauksen 
kirjoittaminen kiven alla?
Instassa lupasin, että kirjoitan tämän kasvispiirakan 
reseptin blogiin lähiaikoina...

Näiden kuvien lisäksi kamerasta löytyi
pääsiäisen ajan kuvat,
viinipäiväntasauksen menu ja
vappuherkut!

Tässä piirakassa kasvikset on leikattu ohuiksi viipaleiksi
ja asteltu vuorotellen vuokaan nachokastikkeiden päälle.
Halusin piirakkaan hiukan erilaista makua.
Makua, joka uppoaisi myös Kriittisiin Ruokailijoihn.
Niinpä piiraspohjan päälle on levitetty ensiksi
juustonmakuista dippikastiketta ja Tropical Salsaa.

Piirakkapohjassa on jauhoina
durraa, hirssiä ja psylliumia.




Gluteeniton kasvispiirakka

Pohja:

  • 100 g voita
  • 125 g maitorahkaa
  • 1 dl durraa
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Täyte:
  • 1 prk (250g) juustonmakuista dippikastiketta (Nacho cheese style)
  • 1 prk (230g) Tropical Salsaa
  • 2 porkkanaa
  • 0,5 kesäkurpitsaa
  • 0,5 munakoisoa
  1. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja maitorahka, lisää kuivat aineet seokseen. 
  3. Painele taikina jauhotetuin sormin piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Levitä juustokastike ja Tropical salsa pohjan päälle.
  5. Kuori porkkanat ja puolita kesäkurpitsa ja munakoiso pituussuunnassa. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi pituussuunnassa joko vihanneleikkurilla tai terävällä veitsellä.
  6. Asettele kasvikset vuorotellen vuokaan.
  7. Paista piirakkaa 200 asteessa n.40 minuuttia.
  8. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!