maanantai 7. elokuuta 2017

Mustikka-tuorejuustopiirakka (G)



Hei vaan pitkästä aikaa blogin lukijoille!

Toivottavasti teitä on vielä jokunen jäljellä,
blogi kun on elänyt hiljaiseloa kesän ajan.
Ollut lomalla niinkuin kirjoittajansakin.

Instagramia seuraavat tietävätkin,
että Keittiö on reissaillut muilla mailla.
Syönyt vieraissa keittiöissä
ja valmistanut ruokaa leirikeittiössä.

Mutta nyt on tehty paluu arkeen ja 
tässä teille ohje herkulliseen mustikkapiirakkaan.
Kriittinen Ruokailija totesi tämän olevan paras piirakka ikinä!
Ja toivoi, että muita reseptejä ei enää edes kehitellä.

Pohjassa on kookosjauhoja ja -hiutaleita,
tattaria ja hirssiä.
Täytteenä kinuski tuorejuustoa, rahkaa, kermaa
ja tuoreita mustikoita.



Mustikka-tuorejuustopiirakka (G)

Pohja:

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 0,5 dl hirssijauhoa
  • 0,5 dl tattarijauhoa
  • 0,5 dl kookoshiutaleita
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
  • 200 g maitorahkaa
  • 1 rasia (200 g) kinuski tuorejuustoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 kananmuna
  • 4 dl mustikoita
  • 1 rkl sokeria
  1. Kuumenna uuni 200°C.
  2. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.
  3. Vaahdota voi ja sokeri.
  4. Lisää kananmuna vaahtoon voimakkaasti sekoittaen.
  5. Lisään kuivat aineet taikinaan.
  6. Kaada taikina piirakkavuokaan ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille jauhotetuin käsin.
  7. Sekoita maitorahka, tuorejuusto, kerma ja kananmuna keskenään. Kaada seos pohjan päälle.
  8. Ripottele mustikat täytteen päälle ja mustikoiden päälle sokeri.
  9. Paista piirakkaa 35-40 minuuttia uunista riippuen.
  10. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua ja koristele haluamallasi tavalla.


2 kommenttia:

  1. Heippa. Eksyin sivuillesi kun etsin jotain viljattomien keksien ohjetta, pilattuani jo yhden pellillisen pikkuleipiä :) Minulla vuoden ikäinen tytär joka on vilja-allergikko eikä mitään hajua mikä jauho olisi hyvä "perusjauho" leivontaan ja ruuan laittoon? Olen harjoitellut noilla valmiilla seoksilla mutta niissä on jotain mikä pilaa leipomukseni melkein aina, veikkaan riisijauhoa? Voisitko toiveena tehdä postauksen noista eri jauhoista, mikä on parasta mihinkin tekemiseen kun en oikeasti tiedä niistä yhtään mitään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos kommentoinnista ja anteeksi, että vastaaminen viivästyi.
      Tiesin, että olin tallentanut johonkin linkin, jossa on avattu tätä gluteenittomien jauhojen maailmaa hyvin.
      Linkki löytyi :) ja tässä se olisi.

      https://helenakemppainen.com/2016/11/09/luontaisesti-gluteeniton-mita-jauhoja-mihinkin-taikinaan/

      Gluteeniton leivonta vaatii hiukan harjoittelua ja kyllä minunkin ensimmäiset leivonnaiset olivat mitä sattuu :D.
      Tsemppiä kokkaamiseen ja herkkuhetkiin pikkuneidin kanssa <3.
      Onneksi kauppojen tuotevalikoima on parantunut ja parantuu jatkuvasti.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!