torstai 16. lokakuuta 2014

Hillotut suppilovahverot


Syysloma ja kirpakka syksyinen metsä.
Suppilovahveroiden etsiminen muistuttaa aarteenetsintää,
niin hyviä ne ovat piiloutumaan syksyn sävyjen joukkoon.



Nyt haluaisin jakaa teille ehdottomasti tuoksun!
Sipulia, sieniä, kanelia ja pippuria.
Istun vain keittiöjakkaralla ja nautin tuoksusta.




Reseptin hillottuihin suppilovahveroihin olen ottanut talteen jonkun lehden kulmasta vuosia sitten. Valmistan näitä joka syksy. Supparihillo on herkullista pitkään kypsytettyjen lihapatojen kanssa. Myös blinit ja hillo sopivat hyvin yhteen. 
Itse keitän sienihilloa aina tupla-annoksen kerrallaan ja useamman kattilallisen syksyn mittaan.



Hillotut suppilovahverot:

  • 2 l suppilovahveroita
  • 1-2 punasipulia
Mausteliemi:
  • 2 dl vettä
  • 1,5 dl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 kanelitanko
  • 10 mustapippuria
  • 1,5 dl hillosokeria
Puhdista sienet ja pilko suuret sienet pienemmiksi. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi. 
Kuumenna mausteliemen aineet (ei hillosokeria) ja laita sienet ja sipulirenkaat kiehuvaan nesteeseen. Keitä n. 20 minuuttia ja lisää hillosokeri.
Jatka keittämistä vielä 10 minuuttia.
Tölkitä hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Säilytä hillotut suppilovahverot jääkaapissa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!