tiistai 14. lokakuuta 2014

Vallaton rocky road


Rocky road, herkku jota olen katsellut usein vesi kielellä. Aina seassa on kuitenkin ollut pähkinää tai jotain muuta kiellettyä, joten maistelu on jäänyt vain haaveeksi. Nyt päätin toteuttaa herkutteluhetken ja valmistin omanlaiseni "rocky roadin".
Tämän reseptin versio taitaa olla melko terveellinen, valkosuklaata lukuunottamatta, ja kaukana alkuperäisestä.

Sekoituksen aineksia olen ostanut eri liikkeistä. Tattaripuffit löysin Kodialsilta. Kesäiseltä Turun reissulta tarttuivat mukaan quinoa popsit Ruohonjuuresta. Kaakaonibsit, laventelin ja pakastekuivatut marjat ostin Punnitse ja Säästä-liikkeestä.







Vallaton rocky road:

  • 2 dl tattaripuffeja (gluteeniton luomu tattarimuro)
  • 1 dl quinoa popseja
  • 2 rkl kaakaonibsejä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 1 dl pakastekuivattuja marjoja
  • 1 dl pakastekuivattuja mansikoita
  • 2 tl laventelia
  • 300 g valkosuklaata


Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja kaada sulanut suklaa kuivien aineiden joukkoon. Sekoita massa sekaisin. Vuoraa n. 20cmx20cm kokoinen lasivuoka leivinpaperilla ja kaada massa vuokaan. Tasoita lusikalla tasaiseksi ja nosta jääkaappiin jäähtymään.
Leikkaa jähmettynyt levy puukolla sopiviksi annospaloiksi.





"Jokaisesta
hereilläolonsa
hetkestä
voi löytää
onnenmuruja."

- Una Reinman-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!