sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Päärynäkakku


Päärynää, limeä ja kookosta, kaveriksi paksua vaniljakastiketta.
Aina juhlakakun ei tarvitse olla täytekakku.


Aurinkoisena syyspäivänä Vallattomassa Keittiössä herkuteltiin tällä täyteläisellä päärynäkakulla. Kakku valmistui irtopohjavuokaan. Jauhoiksi valikoitui teff, kookos ja tapioka. Mikäli sinun on vaikea hankkia teff-jauhoa, voit varmasti vaihtaa sen vaaleaan gluteenittomaan jauhoon. Itse en voi niitä käyttää maissin ja riisin vuoksi. Jos joku testailee vaalealla jauholla, niin kertokaa ihmeessä, kuinka vaihto onnistui! 




Päärynäkakku:

  • 3 kananmunaa
  • 3,5 dl sokeria
  • 200 g sulatettua voita
  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl teff-jauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 tl ksantaania
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 limen mehu
Päälle:
  • 4 päärynää
  • 0,5 limen mehu
  • kookoshiutaleita
  1. Kuori ja viipaloi päärynät, valele viipaleet limemehulla.
  2. Vaahdota munat ja sokeri
  3. Lisää vaahtoon sulatettu, jäähtynyt voi ja tuorejuusto.
  4. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Lisää limen mehu.
  6. Sekoita taikina tasaiseksi.
  7. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
  8. Asettele päärynät taikinan päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
  9. Paista 175 asteessa 60 minuuttia.
Halutessasi voit valmistaa kakun myös piirakkavuokaan, jolloin päärynän mehevyys pääsee tasaisemmin esiin.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.



"Katsokaa lehtiä putoaa,
punaista, keltaista, ruskeaa.
Pöllövaari vastaa: Huuuuuu,
metsässä on lokakuu."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!