keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Gluteeniton Omenapiirakka


Hei taas!

Vallattoman Keittiön kokki teki välikuoleman ja Apukokki on valloittanut keittiön!
Nyt on aikaa purkaa kamera ja naputella ohjeet reseptivihosta blogiin.

Pidätkö sinä glögistä? Perinteisestä, mustikkaisesta vai vuosikertaglögistä? 
Minä pidän Blossan vuosikerroista ja olin niitä tiedustelemassa jo päivää aiemmin kuin ne saapuivat, hih.
Odotin innolla juuri tämän vuoden glögiä, joka on maustettu lempimausteellani laventelilla. 
Odotus kannatti!

Glögin kaverina herkuttelimme pipareiden sijaan kanelisella omenapiirakalla. Mitä kanelia sinä käytät keittiössäsi? Kassiakanelia vai Ceyloninkanelia?
Kanelista voit lukea mielenkiintoisen kirjoituksen täältä (klik).






 Omenapiirakka:
(uunipellillinen)
  • 3 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 200 g sulatettua ja jäähdytettyä voita
  • 2 dl maitoa
  • 3 dl teff-jauhoja
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljaa
  • 1 tl ksantaania
Päälle:
  • 4-6 omenaa kuutioituna
  • 2 tl luomukanelia
  • 1 rkl sokeria
  • luomu kookoslastuja
  1. Kuutioi omenat ja pyöräytä kuutioden joukkoon kaneli ja sokeri.
  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet sekaisin.
  3. Vaahdota munat ja sokeri.
  4. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jäähdytettyä voisulaa, maitoa ja jauhoseosta. Sekoita tasaiseksi.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  6. Ripottele omenakuutiot tasaisesti taikinan päälle.
  7. Lisää vielä kookoslastut piirakan pinnalle.
  8. Paista 200 asteessa 20-25 minuuttia.
  9. Nauti vaniljalla ja kanelilla maustetun kermavaahdon kera.



"Unohda päivän ongelmat ja
keskity hyviin hetkiin."



2 kommenttia:

  1. Kiitos hienosta blogista! Terkkuja sekä kokille että apukokille! Ja kriiittisille ruokailijoille!
    Rauhallista ja virkistävää pikkujouluaikaa!

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!