sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Kylmäsavulohicocktail




Pian on jälleen aika vaihtaa vuotta. Millaisia suunnitelmia teillä on? Isot juhlat vaiko vain leppoisaa oloa oman porukan kesken?
Meillä ovat vielä suunnitelmat avoinna. Vaan ruokien suunnittelu on jo aloitettu...

Lohicocktail on ihana alkupala tai noutopöydän pieni herkku, jonka voit koota hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan. Kyytipojaksi lasillinen kuohuvaa ja vuosi vaihtuu maukkaasti.


"Elämän ohjeet vuodelle 2015: 
1. Anna kaekkee, vua elä periks. 
2. Joka ihteensä luottaa, se kykynsä tuploo. 
3. Naara itelles enneku muut kerkijää. 
4. Murheen kantaa yksinnii, vuan illoon pitää olla kaks. 
5. Leoka pystyyn, kutulloo kova paekka, pyssyypähä aenakkii suu kiinni. 
Eiköhän näellä evväellä pärjee. Koeta selvitä!"                  Lainaus:Airteg.com





Kylmäsavulohicocktail:
(8 pientä cocktailia)

  • 0,5 punasipulia
  • 1 herkkukurkku
  • 1 rkl tuoretta tilliä silputtuna
  • 1 tl sitruunamehua
  • pyöräytys valkopippuria&suolaa myllystä
  • hippusellinen sokeria
  • 200 g ranskankermaa
  • 150 g kylmäsavulohta

  1. Pilko punasipuli ja kurkku pieniksi kuutioiksi.
  2. Silppua tuore tilli kuutioiden joukkoon.
  3. Mausta sitruunalla, valkopippurilla, suolalla ja hippusella sokeria.
  4. Lisää joukkoon ranskankerma ja sekoita tasaiseksi seokseksi.
  5. Pilko lohi pieniksi kuutioiksi.
  6. Kokoa cocktailit pieniin laseihin kerroksittain; ensin ranskankermaseosta, kerros lohikutioita, rankankermaseosta ja päälle lohikuutioita.
  7. Koristele tuoreella tillillä.
  8. Peitä annokset kelmulla ja nosta muutaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  9. Tarjoile kuplivan juoman kera!





2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, tämä päätyy meidän ruokapöytään useamminkin! Seuraavaksi testaan tuota sun toista savulohiohjetta, mutta tällä kertaa lämminsavulohesta! :)
    Huippureseptejä muutenkin tämä sun blogi täynnä! ♥

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!