tiistai 5. toukokuuta 2015

Hemmottele äitiä gluteenittomalla rommi-suklaakakulla



Saako äiti rokata

Äiti saa olla suuri
äiti saa olla pieni
äiti saa tuoksua mullalta
tosin kyllä mielummin pullalta

Äiti saa kyllä kokata
mutt´ saakohan äiti rokata?

Äiti voi olla kenkku
äiti voi olla reilu
äiti voi jaella toruja
tosin kyllä mielummin loruja

Äidin keitto voi kiehua
mutt´ saakohan äiti - riehua?!?

Ei vain äiti vaan myös nainen
ja kaikki olennainen
kuuluu myöskin äidin elämään
Sekä vaippapyykki että rokki
ei kai oo se shokki
jos molemmat mahtuu äidin elämään

Äiti voi tiskiin hukkua
mutt´saaks äiti pitkään nukkua
äiti voi jaella namuja
mutt´ saaks äidill olla omii kamuja

Äidin pitää nousta parkuun
mutt´ saaks äiti juosta karkuun

Äidin pitää näyttää fiiniltä
mutt´ saaks äiti tuoksuu viiniltä
äidillä saa olla permanentti
mutt´ voiks äiti olla presidentti

Äiti saa soutaa ja huovata
mutt´ saaks äiti bändikamoja - roudata?

Ei vain äiti vaan myös nainen
ja kaikki olennainen
kuuluu myöskin äidin elämään
Sekä vaippapyykki että rokki
ei kai oo se shokki
jos molemmat mahtuu äidin elämään.



Gluteeniton rommi-suklaakakku
Pohja:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 rkl kookosjauhoa
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kasarissa, muista sekoittaa koko ajan. Nosta kattila pois lämmöltä heti, kun seos on sulaa.
  2. Lisää munat voi-suklaaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. 
  4. Anna pohjan jäähtyä ja laskeutua rauhassa.

Täyte:
  • 1 tlk makeutettua maitotiivistettä
  • 3 rkl tummaa rommia
  • 200 g suklaata
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä
  • 0,5 dl kuumaa kahvia
  1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan maitotiiviste ja rommi, kuumenna. 
  2. Nosta kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa kuuman nesteen joukkoon, sekoittele kunnes suklaa on sulanut kokonaan. Jäähdytä seos.
  3. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto kermavaahdon joukkoon.
  5. Lisää jäähtynyt maitotiiviste-suklaaseos nostellen vaahdon joukkoon.
  6. Purista liivatelehdistä vesi ja liota ne kuumaan kahviin.
  7. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon.
  8. Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Peitä vuoka ja nosta kylmään hyytymään useaksi tunniksi tai yön yli.
  9. Koristele ja tarjoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!