torstai 14. toukokuuta 2015

Vadelma-salmiakkivaahto


Mietitkö, mitä tarjoaisit jälkiruoaksi?
Jos pakastimestasi löytyy vielä rasiallinen kotimaisia vadelmia,
niin tässä on maistuva vaihtoehto.
Vadelmia ja Turkinpippureista rouhittua salmiakkiarouhetta, nam!

Meidän perheen Apukokki ei pahemmin jälkiruoista perusta,
mutta tämä jälkkäri kelpasi hänellekkin.


Vadelma-salmiakkivaahto (6-8 annosta)

  • 200 g jäisiä kotimaisia vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 dl murskattua Turkinpippurirouhetta
  • 1 rkl agavesiirappia
  • 2 liivatelehteä
  • 0,5 sitruunan mehu
  1. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
  2. Murskaa Turkinpippurit esimerkiksi yleiskoneen leikkuuterällä tai tehosekoittimessa.
  3. Aja jäiset vadelmat rouheeksi niin ikään yleiskoneen leikkuuterällä.
  4. Vaahdota kerma.
  5. Yhdistä kermavaahto, vadelma- ja salmiakkirouhe.
  6. Kuumenna sitruunamehu ja liuota kuivaksi puristetut liivatteet mehuun.
  7. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  8. Jaa vaahto annoslaseihin/-kulhoihin ja nosta kylmään.
  9. Koristele annokset salmiakkirouheella ja herkuttele.


Ps. Kriittinen Ruokailija tarkasteli annostaan hyvin kriittisesti ja kysyi sitten: 
"Mitä tuo musta tuossa päällä on?"
Vastasin sen olevan salmiakkia.
"Huoh, ajattelin jo, että jotain levää!"

2 kommenttia:

  1. Oioi, nam. Tätä kyllä tehen :) Kaunista ruokaa teet ja varmasti herkullistakin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti kivasta kommentista :).

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!