Mansikka-aika on parhaimmillaan,
niinpä ostin marjapisteeltä laatikollisen mansikoita
ihan vain syötäväksi.
Osa mansikoista päätyi kuitenkin mansikkapiirakkaan,
jonka leikkasin leivospaloiksi ja
koristelin sokerikuorrutuksella.
Pakkasimme leivokset koriin Kriittisen Ruokailijan kanssa
ja lähdimme kaffille saaristoon.
Leivokset maistuivat kaikille,
eikä kukaan varmaan edes huomannut syövänsä
gluteenittomia leivoksia.
Taikinan jauhoseoksessa on
tattari-, hirssi- ja kookosjauhoja
sekä tapiokatärkkelystä ja psylliumia.
Makua taikinaan antaa limen raastettu kuori
ja mehevyyttä maustamaton jogurtti.
Gluteenittomat mansikkapalat (12 kpl)
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 50 g voita sulatettuna
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 0,5 dl tattarijauhoa
- 1 dl hirssijauhoa
- 1 dl kookosjauhoa
- 1 dl tapiokatärkkelystä
- 1 rkl psylliumia
- 0,5 tl ksantaania
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,25 tl ruokasoodaa
- 0,25 tl suolaa
- 1 tl vaniljaa
- 0,5 limen kuori raastettuna
- 3 dl mansikkalohkoja
- 0,5 limen mehu
Sokerikuorrutus:
- 1 dl tomusokeria
- 0,5 limen mehu
- Sekoita kuivat aineet ja limenkuoriraaste keskenään. Sulata voi.
- Puhdista ja lohko mansikat. Sekoita limen mehu mansikkalohkojen joukkoon.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää jauhoseos, voisula ja jogurtti vuorotellen vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Nostele mansikkalohkot taikinan joukkoon.
- Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
- Paista 180 asteessa 30 minuuttia.
- Anna valmiin piirakan jäähtyä ritilän päällä ja leikkaa paloiksi.
- Valmista kuorrutus sekoittamalla limen mehua vähitellen sokerin joukkoon kunnes kuorrute on sopivaa.
- Kuorruta leivospalat sokerikuorrutteella.
Kivan näkösiä piirakoita! Semmosia helppoja mukaanpakattavia. Pitääpä kokeilla joku kerta!
VastaaPoistaKiitokset Sannis! Vastaaminen hiukan hitaalla, kun kokki on huidellut lomalla...
PoistaMutta just sellaista helppoa retkiherkkua ja kaffihyvää mukaan pakattavaksi kesäretkille.