tiistai 13. syyskuuta 2016

Puolukka-omenahillo


Eilen omput päätyivät pullataikinan taskuihin ja
tämän päivän postauksessa hillokattilaan 
puolukoiden kanssa.

Olen tehnyt jo useampana vuonna hilloa,
jossa on puolet kotimaista omenaa ja puolet puolukkaa.
Meillä hillo maistuu puuron päällä,
maustaa mukavasti leipätaikoinoita ja kastikkeita.
Hillosta on helppo valmistaa myös puolukkainen puuro.

Hillon omput lohkon kattilaan kuorineen.
Joukkoon puolukat, hiukan vettä ja hillosokeria.
Hillosokeria olen käyttänyt hiukan ohjetta vähemmän,
koska omenat tuovat hilloon makeutta.
Lopuksi soseutan hillon sauvasekoittimella tasaiseksi.



Puolukka-omenahillo

  • 2 l omenakuutioita
  • 2 l puolukkaa
  • 1 dl vettä
  • 500 g hillosokeria
  1. Poraa omenoista kodat pois, lohko omenat.
  2. Mittaa kattilaan omenalohkot, puolukat ja vesi. Kuumenna kunnes neste alkaa höyrytä.
  3. Lisää kattilaan sokeri, sekoittele kunnes sokeri liukenee hilloainesten joukkoon. Anna hillon pulputtaa miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Soseuta hillo sauvasekoittimella.
  5. Purkita kuuma hillo puhtaisiin lasipurkkeihin, sulje purkit ja anna jäähtyä. Säilytä valmis hillo viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!