Kerroin eilisessä postauksessa (klik),
että puolukka-omenahilloa voi käyttää myös
puolukkaisen puuron valmistamiseen.
Minusta puolukkapuuro vain kuuluu syksyyn.
Aikana ennen vilja-allergiaa rakastin
ruis-puolukkapuuroa ja vispipuuroa.
Nykyään en voi niitä enää syödä,
joten korvaavia puuroja keitellään hirssistä ja tattarista.
Tämä puuro on tehty hirssihiutaleista
ja puolukka-omenahillosta.
Puolukkapuuro vaatii yleensä makeutusta,
hillossa sokeri on valmiina ja puolukat soseutettuina.
Annoin valmiin puuron jäähtyä ja
vatkasin sen kylmänä vispipuuron tapaan.
Ihan yhtä kuohkeaa ei hirssipuurosta tullut,
mutta hyvä visparin korvike kuitenkin.
- 1,5 dl puolukka-omenahilloa (klik)
- 8,5 dl vettä
- 1,5 dl hirssihiutaleita
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- Mittaa vesi ja hillo kattilaan, kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele hillo veden joukkoon.
- Sekoita hirssihiutaleet kiehuvaan veteen ja alenna lämpötilaa.
- Keittele puuroa miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia. Tarkista puuron makeus itsellesi sopivaksi.
- Mausta puuro ripauksella suolaa ja vaniljasokerilla.
- Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
- Nauti kylmän maidon kera.
Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaPuolukka ja omena sopivatkin varmasti todella hyvin yhteen ja puuroon :)
Oon ihastunut myös hirssistä tehtyyn puuroon, joten tää menee kyllä kokeiluun. Hirssi toimii kyllä loistavasti puurossa niin hiutaleina kuin suurimoinakin.
Kiitos!
PoistaIhanaa, että löytyy muitakin puuron ystäviä. :)