perjantai 30. syyskuuta 2016

Kladdkaka (G)


Viikonloppuisin ehtii lukea hiukan myös 
muiden bloggaajien blogeja.
Kuvia katsellessa herahtaa vesi kielelle ja
alkaa tehdä mieli jotain hyvää.

Viime viikonlopun kakku sai alkunsa
perjantai-illan jämäkulhosta.
Lauantaiaamuna silmiini osui suklaakulho,
johon oli jäänyt muutama pala tummaa suklaata,
jokunen Pätkiksen pala ja
pari palaa valkosuklaata.
Lisäksi jääkaapissa oli suklaatuorejuusto,
jonka päivämäärät vaativat pikaista käyttöä.

Niinpä päädyin tekemään ruotsalaisten innoittamana
suklaakakun, sellaisen tahmean kladdkaka-tyyppisen.
Suklaakakku olisi saanut jäädä minun mielestäni
sisältä hiukan enemmän tahmaiseksi.
Mutta voihan VR ja nettisivut,
jotka eivät suostuneet toimimaan.
Junalippujahan kannattaa varata samalla, kun leipoo?
No, kakku oli hiukan pitkää uunissa,
mutta ei sentään palanut poroksi.

Apukokin ja Kriittisen Ruokailijan mukaan 
kakusta tuli erinomainen tuollakin paistoajalla.
Pätkispalat toivat kakkuun ihanan minttusuklaisen maun.




Kladdkaka (G)

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tummaa raakaruokosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 3 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 200 g suklaatuorejuustoa
  • 150 g suklaata (minulla oli n.50g tummaa suklaata, 50g Pätkispaloja ja 50g valkosuklaata)
  1. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja lisää kuutioitu tumma suklaa ja Pätkispalat voisulan joukkoon, anna suklaiden sulaa muutama minuutti ja sekoita tasaiseksi.
  3. Vaahdota sokeri ja kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää vaahdon joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  5. Lisää tuorejuusto taikinaan.
  6. Lisää voi-suklaaseos ja nostele lopuksi taikinaan pieneksi kuutioitu valkosuklaa.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista 180 asteessa n. puoli tuntia.
  8. Anna kakun jäähtyä ja koristele tomusokerilla.
  9. Tarjoile vaniljalla maustetun kermavaahdon tai jäätelön kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!