Karviaiset ovat hiukan haastavia säilöttäviä.
Mutta nyt ONNISTUIN.
Hillosta tuli oikeasti aivan turkasen hyvää.
Minulla oli jääkaapissa vielä kaksi litraa karviaisia,
jotka eivät kadonneet sieltä kenenkään vatsaan,
enkä malttanut kipata niitä kompostiinkaan.
Annoin periksi ja aloin putsaushommiin.
Karviasten putsaaminen on säilömisessä kaikkein työläin juttu,
nyppiä ne navat irti marjoista.
En halunnut hillosta mautonta ja karvaista hilloa,
jollaista olen joskus saanut maistaa.
Hillosokerin lisäksi laitoin hilloon raakaruokosokeria,
kardemummaa, vaniljatangon siemenet, kanelitangon,
limen mehun ja tummaa rommia.
Kun rommin antaa kuumentua,
siitä häviää alkoholi,
mutta maku jää antaamaan hilloon kivan säväyksen.
Tätä kannattaa keitellä,
jos on karviaispuskia pihassa.
Mausteinen karviaishillo
- 2 l karviaisia
- 1 dl vettä
- 1 dl raakaruokosokeria
- 0,5 kg hillosokeria
- 1 tl kardemummaa
- 1 vaniljatangon siemenet
- 1 limen mehu
- 1 luomukanelitanko
- 0,5 dl tummaa rommia
- Putsaa karviaiset.
- Mittaa kattilaan karviaiset ja vesi, kuumenna.
- Kun vesi alkaa höyrystyä lisää kattilaan sokerit. Sekoita ja lisää mausteet.
- Sekoittele hilloa miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää rommi keittämisen loppuvaiheessa ja anna hillon pulpahdella vielä muutama minuutti.
- Soseuta hillo sauvasekoittimella ja tölkitä hillo puhtaisiin lasipurkkeihin.
- Anna hillopurkkien jäähtyä ja säilytä ne kylmässä.
"Hiiri keittää hilloa,
hännällänsä hämmentää.
Antaa tuolle ja tuolle,
maistaa jotain itsekin
ja vie loput kellariin."
hännällänsä hämmentää.
Antaa tuolle ja tuolle,
maistaa jotain itsekin
ja vie loput kellariin."
Hyviä Hillohetkiä!
-Sari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!