lauantai 19. syyskuuta 2015

Mausteinen lihapata


Meidän syksyyn kuuluvat pitkään haudutetut pataruoat.
Liharuoat uppoavat Kriittisiin Ruokailijoihin sitä paremmin, 
mitä kypsempää liha on. 
Tämä pata sai mausteekseen laakerinlehtiä, neilikkaa,
kardemummaa, savupaprikaa ja maustepippuria.
Padan kypsyttyä lisäsin sinne vielä rasiallisen
Creme Bonjourin chilituorejuustoa makua antamaan. 

Maustamisessa minulle tulee kausia,
jolloin jokin mauste on niin pop,
että lisään sitä joka paikkaan.
Käykö sinulle koskaan näin?

Nyt olen hurahtanut kardemummaan.
Kardemummaa karviashilloon,
kardemummaa kahviin ja
nyt kardemummaa lihapataan.



Mausteinen lihapata

  • 700 g naudan palapaistia
  • voita
  • 1 rkl durraa
  • 1 sipuli
  • 1 punasipuli
  • 3 isoa porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 kokonaista neilikkaa
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • o,5 tl savupaprikaa
  • 10 maustepippuria
  • 1 rkl kapriksia
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • loraus siirappia
  • vettä
  • 1 rasia chilituorejuustoa
  • tuoretta persiljaa
  1. Paloittele liha ja ruskista nopeasti voissa kuumalla pannulla. Lisää paistettujen lihojen joukkoon durra ja pyöräytä muutaman kerran.
  2. Kaada lihat valurautapataan.
  3. Kuori ja pilko sipulit ja porkkanat ja lisää ne pataan.
  4. Lisää pataan mausteet ja sekoita ne lihojen ja kasvisten joukkoon.
  5. Lisää pataan loraus siirappia ja tomaattimurska. Lisää pataan niin paljon vettä, että lihat peittyvät.
  6. Peitä pata kannella ja nosta 150 asteiseen uuniin 3 tunniksi. Sekoita pataa haudutuksen aikana muutama kerta ja lisää tarvittaessa vettä.
  7. Lisää valmiin padan joukkoon tuorejuusto ja kuumenna sekoitellen kunnes juusto on sulanut padan joukkoon.
  8. Mausta pata vielä tuoreella persiljasilpulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!