keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Gluteenittomat hampurilaissämpylät


Hampparihimo iski ja kerrankin sain 
tehtyä ihkuja sämpylöitä!
Sämpylät ovat olleet ongelmallisia
ja olen kateellisena katsellut muiden kauniita sämpyläkuvia.

No, ehkäpä alan päästä pikkuhiljaa jäljille.
Hankaluus? on, että en voi käyttää mitään noista 
valmiista jauhoseoksista.
Härkäpapujauho saa minulta täydet pisteet.
Sitä, hirssiä ja tapiokaa 
päätyi näiden sämpylöiden taikinaan.
Pitkä vaivaus yleiskoneella,
sämpylöiden pyöräytys heti ja
ja kohotus pellillä lämpimän veden päällä.
Niistä ovat nämä sämpylät leivottu.

Hampurilaisten väliin paistoin 
pihvit broilerin jauhelihasta .
Lisäksi tein ison kulhollisen majoneesipohjaista coleslawta,
joka on hyvää hampparin välissä ja lisukkeena.


Gluteenittomat hampurilaissämpylät
(6-8 kpl)
  • 1 rkl psylliumia
  • 2,5 dl lämmintä vettä (42°C)
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 dl hirssijauhoa
  • 1 dl härkäpapujauhoa
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • päälle sesaminsiemeniä
  1. Mittaa yleiskoneen kulhoon psyllium ja vesi, sekoita ja anna seisoa n.10 minuuttia.
  2. Sekoita psylliumin joukkoon siirappi, öljy ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  3. Anna taikinan vaivaantua 10 minuuttia.
  4. Leivo samantien sämpylöiksi. Kannattaa kastella kädet kylmän veden alla, niin taikina ei tartu käsiin. Ripottele pinnalle sesaminsiemeniä.
  5. Anna sämpylöiden nousta pellillä liinan alla puolisen tuntia. Minä laskin tiskialtaaseen lämmintä vettä ja nostin pellin siihen päälle.
  6. Paista sämpylöitä 225 asteisessa uunissa n.20 minuuttia.


"FIRST
we eat
THEN
we do everything else."

-M.F.K.Fisher-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!