tiistai 15. syyskuuta 2015

Gluteeniton S'mores-piirakka


Johan tuli leivottua energinen piirakka!
Hiukan tarinaa piirakan takaa.

peliin jonka tarkoituksena on vähentää
turhan tavaran määrää kodissani.
Olenkin tyhjentänyt ison määrän tarpeettomia
kippoja ja kappoja kirppikselle.

Viime viikolla kävin keittiön nurkkakaapin kimppuun.
Sen alahyllylle oli pesiytynyt melkoinen määrä
puoliksi syötyjä suklaalevyjä ja avattuja vaahtokarkkipusseja.
Olen luonteeltani melko laihialainen,
enkä malttanut heittää niitä roskiin.
Mieleeni tuli Pinterestissä näkemäni S'mores-piirakoiden kuvat.
Minulla oli hävikkinä kaikki tarvittava!

Pohja valmistetaan keksimurskasta ja voisulasta,
mutta minä käytin pohjaan Wilhelmiinojen lisäksi
jääkaappiin jääneen banaanikakun palasen.
Esipaistetun pohjan päälle ripotellaan karkeasti rouhitut
suklaalevyjen jämät ja kaadetaan purkillinen kondensoitua maitoa.
Piirakan kruunuksi pilkoin puolikuivat vaahtokarkit.

Aah, miten ihanan makean tahmeaa!
Vaikeinta oli malttaa odottaa piirakan jäähtymistä jääkaappikylmäksi.
Leikkaaminen onnistuu silloin parhaiten, 
piirakka kun on lämpöisenä aika tahmaista.




Gluteeniton S'mores-piirakka

  • 300 g gluteenittomia keksejä (kuivakakku-/muffarimurua)
  • 100 g voita sulatettuna
  • ripaus suolaa
  • 200 g suklaata
  • 1 tlk makeaa maitotiivistettä
  • 200-300 g vaahtokarkkeja
  1. Murskaa keksit, sekoita voisula ja ripaus suolaa keksimurun joukkoon.
  2. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun vuoan (20x30cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Paista pohjaa 180°C viisi minuuttia.
  4. Rouhi suklaa karkeasti ja ripottele suklaapalat esipaistetun pohjan päälle.
  5. Kaada maitotiiviste tasaisesti vuokaan.
  6. Ripottele vaahtokarkit piirakan pinnalle. Isot vaahtokarkit kannattaa pilkkoa pinemmiksi paloiksi saksilla.
  7. Paista piirakkaa 180°C 20 minuuttia.
  8. Jäähdytä piirakka jääkaappikylmäksi ennen leikkaamista pieniksi paloiksi.
  9. Herkuttele!


Löytyykö sinun kaapeistasi minimoitavaa?

-Sari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!