tiistai 29. syyskuuta 2015

Pienet puolukkapannukakut (G)



(ajatuksia eiliseltä)

Maanantaiaamu.
Voiko maanantaiaamuna paistaa aamiaiseksi pannareita?
Voi!
Vai mitä mieltä sinä olet?
Jotenkin sitä vain on jumiutunut ajatukseen,
että pannarit kuuluvat sunnuntaiaamuun.

Sen verran ajatukset olivat vielä unella taikinaa tehdessä,
että mittasin kulhoon kookossokerin sijaan tavallista sokeria.
Mutta voit halutessasi vaihtaa sokerin kookossokeriin.
Taikinaan sekoitin tuoreita viikonloppuna poimittuja puolukoita.

Pannareiden päälle hiukan agavesiirappia ja luomukanelia,
kermavaahdon korvasi turkkilainen jogurtti.
Taas kannatti herätä uuteen viikkoon.
Nämä ovat hyvä vaihtoehto myös välipalalle. 


Pienet puolukkapannukakut (G)
(8kpl)

  • 1 kananmuna
  • 1,5 rkl sokeria
  • 1 rkl kookosjauhoa
  • 3 rkl hirssijauhoa
  • 1 tl psylliumia
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus bourbon vaniljaa
  • 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 3 rkl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl puolukoita
  • ripaus suolaa
  • kookosöljyä paistamiseen
  1. Vaahdota muna ja sokeri.
  2. Lisää öljy vaahtoon voimakkaasti sekoittaen.
  3. Lisää kuivat aineet ja jogurtti, sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Sekoita puolukat varovaisesti taikinaan.
  5. Paista pannarit kookosöljyllä voidellussa pannussa keskilämmöllä muutama minuutti/puoli.
  6. Tarjoile agavesiirapin tai hunajan, luomukanelin ja turkkilaisen jogurtin kera.


"Choose to be
optimistic,
it feels
better."

-Dalai Lama-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!