sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Gluteenittomat kanelipullat



Kanelipullapäivä.
Erinomaisen hyvä syy pyöräyttää taikina
ja leipoa pullaa.

Aurinkoisen syyspäivän viettoon oli 
Vallattoman Keittiön jäsenillä omat suunnitelmansa.
Kuka lähti talkoohommiin ja kuka puolukkametsään.
Leivoin pullat heti aamusta,
niinpä puolukkaretkeläiset saivat pakata reppuihinsa 
tuoretta pullaa evääksi.

Taikinaan käytin Viljatuotteen 
tummaa gluteenitonta jauhoseosta ja hirssijauhoa.
Annoin taikinan pyöriä yleiskoneessa pitkään,
reilun kymmenen minuuttia.
Kaulitun taikinalevyn päälle levitin voi-sokeri-kaneliseoksen
ja rullasin levyn kohti keskikohtaa
molemmista reunoista.
Näin sain muotoiltua pullista sydämen muotoisia.

Tuore pulla ja lasillinen kylmää maitoa, nam!




Gluteenittomat kanelipullat (n.15 kpl)
  • 1 rkl psylliumia
  • 2,5 dl maitoa
  • 75 g voita sulatettuna
  • 1,5 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis.tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 0,5 tl ksantaania
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 pss kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
Täyte:
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl luomukanelia
  • 1 kananmuna voiteluun
  1. Mittaa yleiskoneen kulhoon psyllium ja 0,5 dl maitoa. Sekoita ja anna turvota sen aikaa, kun mittaat muut aineet valmiiksi.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Lämmitä loppu maito (+42°C). Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää lämmin maito psylliumseokseen, lisää vuorotellen jauhoja ja voisulaa sekä kananmuna.
  4. Anna koneen vaivata taikinaa pitkään, noin 10 minuuttia.
  5. Sekoita täytteen aineet sekaisin.
  6. Jauhota leivinalusta ja kaada taikina alustalle, ripottele jauhoja päälle ja kaulitse ohueksi levyksi.
  7. Levitä voi-sokeri-kaneliseos taikinalevylle. Rullaa taikinalevy molemmista reunoista kohti keskustaa.
  8. Leikkaa veitsellä parin sentin siivuja, nipistä keskikohta ulospäin, jotta saat pullat sydämen muotoisiksi. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  9. Anna pullien nousta lämpöisessä paikassa liinan alla 20 minuuttia. Minä laskin tiskialtaaseen lämmintä vettä ja laitoin uunipellin siihen päälle.
  10. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 °C n.15 minuuttia.
  11. Nauti lämpiminä kylmän maidon kera.


Pullantuoksuista sunnuntaita!
-Sari-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!