perjantai 16. lokakuuta 2015

Gluteeniton juustopiirakka

Joskus juustonhimo vain riistäytyy käsistä
ja silloin on leivottava juustopiirakkaa.
Näin kävi saaristossa vietetyn retkipäivän jälkeen.
Ystäväni oli leiponut retkievääksi ihania ekstrajuustoisia oopseja.
Juustovaihde jäi päälle ja jääkaapin juustot päätyivät juustopiirakkaan.

Juustopiirakan kavereiksi riittävät
lasillinen punaviiniä ja muutama lusikallinen suppilovahverohilloa.
Juustokakun viimeisestä palasta kisattiin tyyliin; 
nopeat syövät hitaidenkin edestä.

Piirakan pohjaksi valikoitui rahkataikina,
joka sai makua rosmariinistä.
Täytteeseen raastoin yrttigoudaa ja sinihomejuustoa.
Paistoin piirakan irtopohjavuoassa.



Gluteeniton juustopiirakka

Pohja:

  • 100 g voita
  • 125 g maitorahkaa
  • 1 dl härkäpapujauhoa
  • 1,5 dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta (sis. tattarijauho, perunahiutale, pellavarouhe ja psylliumsiemenkuorijauhe)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl rosmariiniä
Täyte:
  • 125 g maitorahkaa
  • 2 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 120 g yrttigoudaa
  • 180 g sinihomejuustoa
  • 1 tl oreganoa
  1. Valmista pohjataikina sekoittamalla huoneenlämpöinen voi ja rahka tasaiseksi seokseksi. Lisää seokseen keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Painele taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja hiukan reunoille.
  3. Raasta täytteen juustot ja ripottele tasaisesti taikinan päälle.
  4. Sekoita kerma, maitorahka ja kananmunat keskenään, mausta seos oreganolla.
  5. Kaada kermaseos tasaisesti juustojen päälle.
  6. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  7. Tarjoile lämpöisenä (ei kuumana) suppilovahverohillon ja punaviinin kera.


Mukavaa viikonloppua toivotellen,

-Sari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!