Vietimme viikonloppuna Kriitisen Ruokailijan syntymäpäiviä.
Mitä isommaksi he kasvavat,
sitä pienemmiksi muuttuvat synttärijärjestelyt.
Mutta jotain hauskaahan täytyy aina keksiä.
Olemme molemmat innokkaita Pinteretin käyttäjiä
ja kakun koristeluidea onkin Pinterestistä lainattu.
Kakun pohjana on kerros naked cake-kakkupohjaa (klik).
Voit korvata kakkupohjan joko tällä suklaakakulla (klik)
tai gluteenittomista kekseistä valmistetulla pohjalla.
Pohjan päälle on hyydytetty kerros
valkosuklaalla maustettua juustokakkumassaa.
Juustokakkumassan päälle on pursotettu kerros puolukka-vaahtokarkkimoussea.
Possujen mutalätäköksi sulatettiin voin ja suklaan sekoitus.
Possut ovat kummitädin sokerimassasta muotoilemia.
Ja voin kertoa,
että Keittiössä raikui nauru,
kun kakkua valmistettiin.
Juustokakku puolukkamoussella
Pohja:
- 1/3 naked cake kakkupohjaa
- 200 g gluteenittomia keksejä
- 100 g voita sulana
Täyte:
- 3 dl kuohukermaa
- 100 g valkosuklaata
- 200 g maitorahkaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 4 liivatelehteä
Puolukkamousse:
- 1,5 dl puolukoita
- 0,5 dl vettä
- 150 g vaahtokarkkeja
- 2 dl kuohukermaa
Suklaakuorrutus:
- 25 g voita
- 50 g tummaa suklaata
- vaaleanpunaista sokerimassaa possujen valmistamiseen
- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja aseta kakkupohja vuoan pohjalle. Kostuta tarvittaessa vaniljalla maustetulla maidolla.
- TAI
- Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita ja painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
- Valmista juustotäyte.
- Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
- Kuumenna 1 dl kermaa, sulata kuutioitu valkosuklaa kerman joukkoon. Lisää pehmenneet liivatelehdet seokseen. Sekoita, kunnes massa on tasaista. Anna jäähtyä vaahdon valmistuksen ajan.
- Vaahdota loppu kerma (2 dl). Lisää vaahdon joukkoon maitorahka ja tuorejuusto. Sekoita hyvin.
- Lisää vaahtoseokseen kerma-valkosuklaa-liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada juustokakkumassa vuokaan pohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.
- Valmista puolukkamousse. Mittaa kulhoon puolukat ja vesi, soseuta sauvasekoittimella.
- Kuumenna puolukkaseos kattilassa keskilämmöllä, lisää kattilaan vaahtokarkit. Sekoittele kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet puolukkasoseen joukkoon. Jäähdytä seos.
- Vaahdota kerma ja yhdistä puolukka-vaahtokarkkiseokseen.
- Kaada mousse pursotuspussiin ja pursota juustokakkukerroksen päälle.
- Anna kakun hyytyä kylmässä neljä tuntia tai mielellään yön yli.
- Valmista suklaakuorrutus kaatamalla sulatettu voi kuutioidun suklaan päälle. Anna seistä minuutin verran ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Lusikoi jäähtynyt suklaakuorrutus kakun päälle ja asettele koristepossut paikoilleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!