perjantai 5. helmikuuta 2016

Punajuuri-vuohenjuustovuoka


Mikä on sinun lempparilisukkeesi?
Minä valmistan usein uunijuureksia;
perunoita, porkkanaa, punajuurta ja bataattia lohkoina uunissa.

Tällä kertaa uuniin päätyi
pussillinen punajuuria ja paketillinen vuohenjuustoa.
Pinnalle suolaa, mustapippuria ja timjamia.
Hiukan kermaa vuokaan ja paistumaan.

Helppoa ja hyvää!


Punajuuri-vuohenjuustovuoka

  • 1 kg punajuuria
  • 1 pkt (180 g) vuohenjuustoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  1. Kuori ja viipaloi punajuuret.
  2. Viipaloi vuohenjuusto.
  3. Lado punajuuret ja vuohenjuustokiekot vuorotellen uunivuokaan.
  4. Ripottele timjami, rouhi suolaa ja mustapippuria vuoan pinnalle. 
  5. Kaada kerma tasaisesti vuokaan.
  6. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 40 minuuttia.


"Porkkana ja punajuuri
sekä lanttu suuren suuri
kellarissa torkahteli
syöjiänsä odotteli.
Tuli sinne vierailulle
pupulasten vaari.
Aamun tullen kellarissa
ihan tyhjä laari."


Herkullisia hetkiä toivotellen,

-Sari-


6 kommenttia:

  1. Tämä on niin hyvän näköstä, että pitää kokeilla ♥ Ihana runo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsti!
      Punajuuresta valmistetut ruoat ovat aina niin kauniita, kun raaka-aine on upean värinen.

      Poista
  2. Menee heti kokeiluun. Kiitos ohjeesta.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että reseptit päätyvät käyttöön :).
      Toivottavasti maistuu!

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!