Oletko innokas kokeilemaan uusia makuja?
Minusta on ihanaa tutustua uusiin tuotteisiin.
Hunajapomelo oli minulle sellainen,
en ollut koskaan aikaisemmin maistanut kyseistä hedelmää.
miten hunajapomeloa tulisi käsitellä.
"Pomelon paksu kuori suojaa hedelmää kuivumiselta. Kuori poistetaan samalla tavalla kuin appelsiinista. Suuren kokonsa vuoksi sen hedelmäliha on hieman muita sitruksia kuivempaa ja siksi lohkojen kalvojen poistamisen jälkeen hedelmälihan saa siististi revittyä vaikkapa salaatin sekaan."
Lähde: https://www.yhteishyva.fi (klik)
Niinpä keräilin lähikaupasta hunajapomelon ostoskoriini
ja valmistin siitä salaatin viikonloppuna.
Pomelon lisäksi keitin salaattiin vihreitä linssejä,
murensin joukkoon fetaa ja paahdoin pinnalle pinjansiemeniä.
Raikas salaatti hunajapomelosta ja
vihreistä linsseistä
- 1 dl vihreitä linssejä
- 1 kasvisliemikuutio
- vettä keittämiseen
- ruukku rucolaa
- ruukku jääsalaattia
- 0,5 hunajapomeloa
- 125 g fetaa
- 2 rkl pinjansiemeniä
Kastike:
- 2 rkl vastapuristettua appelsiinimehua
- 0,25 dl oliiviöljyä
- 3 kevätsipulin vartta
- 0,5 valkosipulin kynsi
- 1 tl hunajaa
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Huuhdo ja keitä linssit paketin ohjeen mukaan kypsiksi ja valuta kuiviksi lävikössä.
- Kuori hunajapomelo, poista kalvot ja revi hedelmäliha sopiviksi paloiksi.
- Kokoa salaatti. Sekoita kulhossa salaatin lehdet, linssit, hunajapomelon hedelmäliha ja murennettu fetajuusto.
- Paahda pinjan siemenet kuivalla pannulla ja ripottele salaatin päälle.
- Valmista kastike. Mittaa kulhoon appelsiinimehu, oliiviöljy, pilkotut kevätsipulin varret, murskattu valkosipuli, hunaja, suola ja mustapippuri. Sekoita aineet tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.
- Kaada kastike tasaisesti salaatin päälle.
Miltäs se hunajapomelo sitten maistui?
Minusta se maistui hiukan kuivalta hyvin miedolta greipiltä.
-Sari-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!