sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Mausteiset katkaravut ja yrtti-kookosleipä (G)


Perjantai-iltana minun teki mieli jotain hyvää.
Kriitikoiden mielestä perjantai-ilta on pizzailta.
Mutta minä syytän Pinterestin ruokakuvia siitä,
että halusin katkarapuja.

Tiedättehän, sellaisia ihanan maustettuja ja sormin syötäviä?
Niiden kanssa tuoretta leipää, yrttivoita
ja lasillinen (tai kaksi) kuplajuomaa.

No, Kriitikot saivat pizzansa ja minä ravut.
Apukokki oli äärettömän tyytyväinen
ja söi kaikkea.


Ravut maustuivat puolisen tuntia marinadissa,
jossa oli chiliä, inkivääriä, valkosipulia, 
limeä ja hunajaa.


Mausteiset katkaravut (kahdelle)
  • 200 g isoja kuorittuja katkarapuja (minun omissani oli pyrstön päätykuori jäljellä)
  • 2 cm pala punaista chiliä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 rkl limen mehua
  • tuoretta timjamia ja suolaa
  1. Pilko chili pieneksi, purista valkosipulinkynsi ja raasta inkivääri.
  2. Sekoita mausteet ja limemehu juoksevan hunajan joukkoon.
  3. Sekoita puolet marinadista katkarapujen joukkoon ja anna marinoitua 15-30 minuuttia.
  4. Kuumenna paistinpannu melko kuumaksi ja paista rapuja muutama minuutti/puoli.
  5. Nosta pannu pois liedeltä, kaada loppu marinadi katkarapujen joukkoon, rouhaise hiukan suolaa pinnalle ja sekoita joukkoon muutama tuore timjamin oksa.
  6. Tarjoa tuoreen leivän ja valko- taikka kuohuviinin kera.



Kurkistus leipomon puolelle.


Leivän leivoin tällä kertaa kookosmaitoon
ja maustoin taikinan yrttiseoksella.
Kaulin taikinan leipävuoan levyiseksi levyksi
ja rullasin sen kevyesti rullalle
ennen kuin nostin sen leipävuokaan kohoamaan.



Yrtti-kookosleipä (G)

  • 400 ml kookosmaitoa
  • 1,5 dl hirssijauhoa
  • 1 dl pofiber perunakuitua
  • 1 dl tattarijauhoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 0,5 dl siemensekoitusta (auringonkukan-, seesamin-, kurpitsan-, pellavan-, psyllium- ja chiansiemeniä)
  • 1 tl suolaa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 2 tl yrttisekoitusta
  • 1 rkl hunaja
  1. Mittaa kuivat aineet yleiskoneen taikinakulhoon ja sekoita.
  2. Kuumenna kookosmaito +42 asteiseksi ja sekoita hunaja maidon joukkoon.
  3. Lisää kookosmaito jauhojen joukkoon ja anna taikinan pyöriä 10 minuuttia.
  4. Kauli taikina levyksi jauhoitella alusta ja kääri löysälle rullalle. Nosta taikinarulla leipävuokaa ja anna kohota lämpimässä liinan alla tunnin verran.
  5. Paista leipää 200 asteessa noin 30 minuuttia.
  6. Leikkaa leivästä viistosti ohuita siivuja.
  7. Tarjoa yrttivoin ja lämpöisten katkarapujen kera. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!