Vallattoman Keittiön väellä on talviloma.
Talvilomaa vietetään kotosalla.
Ilmat ovat hellineet meitä;
lunta, pientä pakkasta ja auringonpaistetta.
Toinen Kriitikoista on rakentanut pihan täyteen
reilejä ja hyppyreitä.
Toinen nauttii siitä, että saa vain olla ilman aikatauluja.
Minä tein eilen aurinkolenkin ja kävin kurkistamassa
Ulkoilujen jälkeen talo oli täynnä kurnivia vatsoja.
Ja niinpä, niin...
lomalla täytyy saada hyvää ruokaa, tuumivat Kriitikot.
(Nyt luotan siihen, että he eivät tätä tekstiä lue,
sillä kuka haluaa munakoisohamppareita?!?)
Tein lounaaksi hampurilaisia.
Hampurilaisten pihvejä varten paahdoin kokonaisen munakoison.
Kaavin pehmenneen munakoison sisustan hirvenjauhelihan joukkoon
ja maustoin pihvitaikinan purjolla, chilillä,
timjamilla ja valkosipulilla.
Lisäsin taikinaan vielä kananmunaa ja korppujauhoja.
Korppujauhot on helppo valmistaa itse
raastamalla hiukan kuivahtanut leivänkannikka raasteeksi,
jonka antaa kuivaa korppujauhoksi.
Silloin ainakin tiedät, mitä korppujauhosi sisältävät.
Minun korppujauho oli valmistettu tästä leivästä (kilk).
Hampurilaiset rakensimme vastapaistettuihin sämpylöihin.
Sämpylöihin upotin viikonlopun bataattimuusin lopun
ja kourallisen erilaisia siemeniä.
Kyllä vain, hampurilaisetkin voivat olla
maistuvia ja terveellisiä.
Munakoiso-hirvenjauhelihapihvit
(9kpl)
- 1 munakoiso (minun oma painoi n.300g)
- 500 g hirvenjauhelihaa
- 10 cm pala purjoa
- 1/2 punaista chiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- tuoretta timjamia
- 2 kananmunaa
- 1 dl gluteenittomia korppujauhoja
- voita/öljyä paistamiseen
- Huuhtele munakoiso ja poista kanta. Pistele munakoison pintaa muutama reikä ja kypsennä 220 asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Anna jäähtyä ja leikkaa munakoiso puoliksi. Kaavi lusikalla sisus taikinaan ja heitä kuoret pois.
- Pilko chili ja purjo, purista valkosipulinkynnet.
- Mittaa kaikki taikinan aineet yleiskoneen kulhoon ja aja taikina tasaiseksi.
- Anna taikinan seistä muutama minuutti ja muotoile sen jälkeen pihveiksi.
- Paista pihvit pannulla voissa tai öljyssä.
Kylläpä kuulostaa makoisalta!
VastaaPoistaTuo riista vaan on vähän kortilla täällä...pitää kokeilla jotain muuta!
Mainiota maaliskuuta sinne pohjoiseen!
Kiitokset kommentista Susanna :).
PoistaTuon riistan voi vaihtaa mihin tahansa jauhelihaan, mitä on saatavilla.
Ihania kevätpäiviä Mantelilaaksoon!