torstai 24. maaliskuuta 2016

Gluteenittomat pumpulipikkuleivät


Pumpulipikkuleivät
valmistuivat Vallattomasta Keittiöstä
koulun juhlaan tarjottaviksi.

Pikkuleivät valmistuivat melko helposti.
Taikinan jauhoseokseen valikoitui
perunajauhoja, tapiokatärkkelystä ja kookosjauhoja.

Koristelin pikkuleivät yksikertaisesti
sokerikuorrutteella ja keltaisella sokerikoristeella.
Mutta pikkuleivät voisi hyvin koristella myös suklaalla.
Ajattelin kokeilla joku päivä 
pumpulipikkuleipien käyttöä macaronien tapaan täytettyinä.


Jäähdytetty taikina oli helppo leikata paloiksi
ja pyöritellä pieniksi palloiksi.


Muista jättää taikinapallojen leviämisvaraa.


Pikkuleivät saivat jäähtyä ritilän päällä
ennen  koristelua. 


Gluteenittomat pumpulipikkuleivät (24 kpl)

  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 0,8 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl perunajuhoja
  • 1 dl tapiokatärkkelystä
  • 0,5 dl kookosjauhoja
  1. Vaahdota voi ja sokerit vaahdoksi.
  2. Lisää kananmuna sokerivaahtoon voimakkaasti sekoittaen.
  3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  4. Kaada taikina leivinpaperille ja muotoile tangoksi, nosta taikina kylmään n. puoleksi tunniksi.
  5. Leikkaa taikina paloiksi ja pyörittele peukalonpään kokoisiksi palloiksi. Muista jättää pikkuleiville leviämisvaraa.
  6. Paista 175 asteessa 10-15 minuuttia.
  7. Anna pikkuleipien jäähtyä ennen koristelua. 


"Pääsiäisen onnenhiput, 
puput, munat, ruohot, tiput. 
 Tulppaanin väri 
narsissit ja auringon valo."

Iloista Pääsiäistä toivotellen,
Sari


2 kommenttia:

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!