tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tyrnijuustokakku


Keltainen laulu
(Sävellys Soili Perkiö, sanat Hannele Huovi)
         
1. Auringolla on keltainen tukka,
minä olen auringon kukka! 
Se naurattaa,
se laulattaa,
keltainen ketteräksi saa.
 
Duduu-du du-duu-du du-duu-du du-duu-du du! 
2. Taskuun sieppaan auringonsäteen,
tartun ystävääni käteen.
Naurua ei kiinni saa,
ilo ei kaipaa karsinaa.
 
Duduu-du du-duu-du du-duu-du du-duu-du du!
3. Auringolla on keltainen tukka,
minä olen auringonkukka!
Naurua ei kiinni saa,
ilo ei kaipaa karsinaa. 




Tyrnijuustokakku

Pohja:
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1 rkl kookosjauhoa
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kasarissa, muista sekoittaa koko ajan. Nosta kattila pois lämmöltä heti, kun seos on sulaa.
  2. Lisää munat voisuklaaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja laskeutua rauhassa.
Täyte I:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 200 g appelsiinirahkaa
  • 1 dl tyrnimarjoja
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 appelsiinin puristettu mehu
  • 4 liivatelehteä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota kerma, sekoita rahka ja tuorejuusto kermavaahdon joukkoon.
  3. Soseuta tyrnimarjat sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tyrnisose ja tomusokeri vaahdon joukkoon.
  4. Kuumenna appelsiinimehu ja sulata kuivaksi puristetut liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  5. Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuokaan jäähtyneen pohjan päälle.
  6. Kaada tyrnivaahto suklaapohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Täyte II:
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1 rkl tomusokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 3 liivatelehteä
  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Vaahdota 3/4 osaa kermasta.
  3. Sekoita maitorahka ja juustot kermavaahdon joukkoon, mausta seos tomusokerilla.
  4. Mittaa loppu kerma (0,5 dl) kattilaan, halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kerman joukkoon. Kuumenna ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  5. Lisää liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
  6. Kaada vaahto kakkuvuokaan tyrnivaahdon päälle, tasoita ja nosta kylmään hyytymään.
Tyrnimousse:
  • 1 dl tyrnimarjoja
  • 0,5 dl appelsiinimehua
  • 150 g vaahtokarkkeja
  • 2 dl kuohukermaa
  1. Soseuta tyrnimarjat appelsiinimehun joukkoon sauvasekoittimella. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan.
  2. Lisää kattilaan vaahtokarkit ja kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Jäähdytä seos.
  3. Vaahdota kerma ja yhdistä tyrni-vaahtokarkkiseos kermavaahdon joukkoon.
  4. Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle. 
  5. Nosta kakku kylmään hyytymään.
  6. Poista irtopohjavuoan reunus varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!