Keltainen laulu
(Sävellys Soili Perkiö, sanat Hannele Huovi)
1. Auringolla on keltainen tukka,
minä olen auringon kukka!
Se naurattaa,
se laulattaa,
keltainen ketteräksi saa.
Duduu-du du-duu-du du-duu-du du-duu-du du!
2. Taskuun sieppaan auringonsäteen,
tartun ystävääni käteen.
Naurua ei kiinni saa,
ilo ei kaipaa karsinaa.
Duduu-du du-duu-du du-duu-du du-duu-du du!
3. Auringolla on keltainen tukka,
minä olen auringonkukka!
Naurua ei kiinni saa,
ilo ei kaipaa karsinaa.
Tyrnijuustokakku
Pohja:
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 2 munaa
- 1 rkl kookosjauhoa
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- Sulata voi ja paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kasarissa, muista sekoittaa koko ajan. Nosta kattila pois lämmöltä heti, kun seos on sulaa.
- Lisää munat voisuklaaseokseen voimakkaasti sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja laskeutua rauhassa.
Täyte I:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 200 g appelsiinirahkaa
- 1 dl tyrnimarjoja
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 appelsiinin puristettu mehu
- 4 liivatelehteä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota kerma, sekoita rahka ja tuorejuusto kermavaahdon joukkoon.
- Soseuta tyrnimarjat sauvasekoittimella hienoksi. Lisää tyrnisose ja tomusokeri vaahdon joukkoon.
- Kuumenna appelsiinimehu ja sulata kuivaksi puristetut liivatteet mehun joukkoon. Kaada liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
- Aloita kakun kokoaminen irtopohjavuokaan jäähtyneen pohjan päälle.
- Kaada tyrnivaahto suklaapohjan päälle ja nosta kylmään hyytymään.
Täyte II:
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g maitorahkaa
- 200 g vaniljatuorejuustoa
- 250 g mascarponejuustoa
- 1 rkl tomusokeria
- 1 vaniljatanko
- 3 liivatelehteä
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vaahdota 3/4 osaa kermasta.
- Sekoita maitorahka ja juustot kermavaahdon joukkoon, mausta seos tomusokerilla.
- Mittaa loppu kerma (0,5 dl) kattilaan, halkaise vaniljatanko ja rapsuta siemenet kerman joukkoon. Kuumenna ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet kuuman kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lisää liivateseos tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen vaahdon joukkoon.
- Kaada vaahto kakkuvuokaan tyrnivaahdon päälle, tasoita ja nosta kylmään hyytymään.
Tyrnimousse:
- 1 dl tyrnimarjoja
- 0,5 dl appelsiinimehua
- 150 g vaahtokarkkeja
- 2 dl kuohukermaa
- Soseuta tyrnimarjat appelsiinimehun joukkoon sauvasekoittimella. Kaada seos paksupohjaiseen kattilaan.
- Lisää kattilaan vaahtokarkit ja kuumenna seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Jäähdytä seos.
- Vaahdota kerma ja yhdistä tyrni-vaahtokarkkiseos kermavaahdon joukkoon.
- Kaada vaahto pursotinpussiin ja pursota kakun päälle.
- Nosta kakku kylmään hyytymään.
- Poista irtopohjavuoan reunus varovasti ja koristele kakku haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!