keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Juhlapöydän salaatit



Tämän kesän kohokohtana oli viikonloppuna juhlitut rippijuhlat.
Juhlat olivat Vallattoman Keittiön järjestämät ensimmäiset isot juhlat.
Pohdittavana oli tarjoilut ja ennen kaikkea ne määrät!

Juhlien suunnittelu aloitettiin miettimällä juhlien värimaailmaa.
Päädyimme valkoisen, vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmään. 



Ensimmäinen tehtävä oli kutsujen tekeminen ja postittaminen.
Kutsujen pohjana oli valkoiset korttipohjat,
 joiden valkoinen pinta sai vaaleanpunaisen värjäyksen Kriittisen Ruokailijan taitavissa käsissä.
Kuvan risti koottiin Sinooperista ostetusta helminauhasta, 
jossa oli valmis tarrapohja takana.


Minusta juhlien suunnittelu on ihanaa aikaa.
Hyviä ideoita löytyy paljon esimerkiksi Pinterestistä.
Ruokaservetit pyöräytettiin rullalle ruusuiksi ja 
aseteltiin isoon kulhoon kera juhannusruusun oksan.


Tarjolla oli kolmea eri salaattia ja
kylmää paahtopaistia ohuina siivuina.
Paahtopaistin kanssa oli tarjolla suppilovahveroista itsetehtyä hilloa, 
jonka ohjeen löydät täältä (klik).


Vihersalaatti (40 hlölle)

2 pussia jääsalaattia revittynä paloiksi
1 ruukku tammelehväsalaattia revittynä
1 rasia rucolaa
1 rasia babypinaattia
1 nippu persiljaa silputtuna
1 ruukku basilikaa silputtuna
Mimis verkkokaupasta (klik) tilattuja syötäviä kukkasia


Kreikkalainen salaatti (40 hlölle)

1,5 kg tomaatteja lohkottuna
3 kurkkua; 
Puolita kurkut, poista keskustan siemenosa lusikalla ja viipaloi kurkkuhymyiksi.
0,5 kg paprikan lohkoja
3 punasipulia ohuina renkaina
2 pkt fetajuustoa murennettuna
1 tlk (340 g) vihreitä kivettömiä oliiveja
1 tlk (340 g) mustia kivettömiä oliiveja


Perunasalaatti (40 hlölle)
...tai kenties jopa 60 henkilölle...

3 kg keitettyjä uusia perunoita pilkottuna
2 tlk (a'240 g) artisokansydämiä suolavedessä
2 tlk (a'180 g) pilkottua aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
200 g kapriksia suolaliemessä
2 tlk (a'370 g) hillosipulia
1 nippu tuoretta kesäsipuli varsineen pilkottuna
1 rasia rucolaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Keitä uudet perunat suolavedessä, anna jäähtyä ja pilko paloiksi.
2.Valuta artisokansydämet, kaprikset ja hillosipulit.
3. Pilko kesäsipulit varsineen.
4.Sekoita aineet keskenään, lisää aurinkokuivattu tomaatti öljyineen, 
mausta salaatti suolalla ja mustapippurilla.
5. Anna maustua kylmässä yön yli, sekoita salaatin joukkoon rasiallinen rucolaa ennen tarjoilua.


Paahtopaistia oli tarjolla 3,5 kg.
Paistivati sai koristeekseen viinirypäleitä, ananaskirsikoita 
ja syötäviä kukkasia.


Vesimelonipopsit

2 vesimelonia 
jäätelötikkuja

1. Leikkaa melonit neljään lohkoo ja viipaloi lohkot.
2. Tee terävällä veitsellä viilto melonilohkon kuoreen ja aseta jäätelötikku napakasti paikoilleen.

Vesimelonipopsien tikut tilasin Juhlakaupasta (klik).


Seuraavassa postauksessa kurkistus herkkupöydän antimiin.

Ihanaa kesäpäivää Sinulle!
-Sari-

2 kommenttia:

  1. Hopsan minun kommentti lensi bittiavaruuteen. Kiitos ihanista juhlista! Voin lämpimin sydämin kyllä suositella, sillä kaikki tarjottavat oli mahdottoman hyviä, suosikkina jäi mieleen paahtopaisit ja sen seuralaisena tarjottu suppilovahverohilloke. Kieli pitkällä odotan seuraavaa postaustasi ;P

    VastaaPoista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!