Mikä on parasta ruokaa?
No, jonkun muun tekemä tietenkin!
Varsinkin lomailun keskellä, kun olet vastannut Keittiön pyörittämisestä useamman viikon.
Niinpä lähdin ilomielin blogikollegoiden kanssa testaamaan
Brasserie & Bar Fondiksen (klik) lauantailounasta.
Ravintoloissa syöminen allergisena on aina hieman haastavaa.
Haluanko olla se vaikea tyyppi,
joka nyt ei vain voi syödä sitä eikä tätä?
Juu, en halua, mutta minä se olen.
Itselläni kulkee aina mukana laminoitu lista,
jossa kaikki allergisoivat ruoka-aineet ovat allekkain.
Henkilökunnan ja kokin reaktio listaan kertoo paljon ravintolan tasosta.
Rakastan ravintoloita, joissa todetaan, että:
"Tämä ei ole mikään ongelma,
tämähän on keittiölle vain mukava haaste."
On myös ravintoloita, joista olemme kävelleet ulos, hih.
Kriitikoilla on varmaan traumoja minun kanssa ulkona syömisestä.
Tänään olin syömässä ravintolassa,
jossa allergiat eivät olleet ongelma.
Ihanaa!
Lounaan hintaan kuuluu erittäin hyvä salaattipöytä.
Pidän salaattipöydässä siitä,
että perusvihreä on jotain muuta kuin jäävuorisalaattia
ja Fondiksessa se toteutui.
Salaattipöydästä löytyi marinoituja oliiveja,
juustoja ja kylmäsavulohta, nam!
Kylmäsavulohen lisäksi tarjolla oli myös savulohta ja katkarapuja.
Kyllä, tämän salaattipöydän voi valita pelkästäänkin lounaaksi.
Suosikkisalaattikastikkeeni löytyivät myös!
Balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyjä.
Balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyjä.
Yritin olla maltillinen,
koska tiesin saavani pääruoaksi varsin messevän määrän lihaa.
Lounaslistalla oli tarjolla
pihviä, possua ja kalaa.
Valitsin härän ulkofileepihvin,
koska se oli raaka-aineiltaan minulle sopivin.
Hyvä piffi on aina hyvä!
Parasta pihvissä oli mehevyys,
kun reunassa on makurasva kiinni,
niin ei tarvitse pureskella kuivaa lihaa.
Kirsikkatomaateissa yhdistyi ihanasti
kypsän tomaatin makeus ja pinnalle ripoteltu suola.
Hyvä idea, tämän taidan kaapata omaan keittiöön.
Peruspohjalaiseen kulttuuriin kuuluu aina annoskateus
naapurin ruokaa kohtaan.
Maijan ribsit tuoksuivat taivaallisilta.
Sanniksen lohessa oli kaunis rapsakka pinta ja
minun heikkous ovat aina nuo lisukkeena olevat kasvikset,
niinpä oli syytä karehtia myös tätä annosta.
Pääruoan jälkeen olo oli todella hyvinsyönyt!
En kaivannut jälkiruoaksi mitään muuta kuin kupposen hyvää kahvia,
joka kuuluu Fondiksessa lounaan hintaan.
***
Happy
***
Kiitos hyvälle Pihvinpaistajalle ja lounasseuralaisille!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!