Mieleni on tehnyt viime aikoina kasvisruokaa.
Niinpä meillä on ollut tarjolla
erilaisia kasvislaatikoita,-keittoja ja salaatteja.
Kriittiset Ruokailijat ovat onneksi
kasvaneet melko hyviksi kasvisten rouskuttelijoiksi.
Kävimmekin juuri hauskan ruokapöytäkeskustelun siitä,
mitkä ravintolat ovat aikuisten paikkoja ja
mihin voi mennä lasten kanssa.
He totesivat, että ovat tottuneet syömään kaikkia ihmeruokia.
Heidän lautasiltaan löytyy kasviksia myös koulussa.
Näihin kasvispihveihin laitoin porkkanaa,
kukkakaalia, vihreitä linssejä ja kevätsipulia.
Niin, ja fetajuustoa...
Linssit keitin kypsiksi ja kukkakaalin höyrytin kevyesti
ennen taikinaan hienontamista.
Paistoin pihvit uunissa ja söimme ne puolukkasoseen kera.
Kasvispihvit (16 kpl)
- 2 porkkanaa
- 300 g höyrytettyä kukkakaalia
- 3,5 dl keitettyjä vihreitä linssejä (n.1,5 dl kuivattuja linssejä + vettä ja suolaa keittämiseen)
- 6 kevätsipulin vartta
- 125 g fetajuustoa
- 2 kananmunaa
- 200 g kermaviiliä
- 1 rkl Fibrexiä
- 1 rkl psylliumia
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl yrttiseosta
- 1 valkosipulinkynsi
- 0,5 tl mustapippurijauhetta
- Kypsennä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
- Irrota kukkakaalin kukinnot ja höyrytä ne lähes kypsiksi.
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Mittaa kaikki aineet yleiskoneen leikkuuterällä varustettuun kulhoon ja aja tasaiseksi taikinaksi.
- Nostele ruokalusikalla taikinakasoja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja muotoile pihveiksi.
- Paista 200 asteessa n.20 minuuutia.
- Tarjoile puolukkasoseen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!