perjantai 29. toukokuuta 2015

Raparperi-toscapiirakka



Oman puutarhan ensimmäisistä varsista valmistan joka vuosi uunipellillisen raparperi-toscapiirakkaa.
Tässä reseptissä ei lasketa voin, sokerin tai kerman määrää.
Piirakka on suussasulavaa ja ehdoton suosikkini.
Itse vaihdan toscan mantelilastut isoihin luomukookoslastuihin, 
jotka korvaavat mantelin erinomaisesti.
Jos haluat valmistaa piirakan alkuperäisen ohjeen mukaisesti, 
niin käytä mantelilastuja kookoslastujen sijaan.


Raparperiä pilkkoessa muistui mieleeni etsintäkuulutus vanhoista pohjalaisista raparpereistä.
Oman raparperini varret ovat kirkkaan punaisia,
joten mahtaisikohan meidän pihan raparperi täyttää kriteerit?



Raparperi-toscapiirakka
(uunipellillinen)

  • 4 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl teff-jauhoa
  • 1 dl hirssijauhoa
  • 1 dl kookosjauhoa
  • 1 tl ksantaania
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 1 dl kermaa
  • 300 g sulatettua voita
Päälle:
  • 1 l raparperinpaloja
Toscakuorrutus:
  • 150 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl durraa
  • 100 g luomukookoslastuja tai mantelilastuja
  • 2 rkl kermaa
  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, kerma ja sulatettu voi kevyesti sekoittaen vaahdon joukkoon.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  4. Ripottele raparperinpalat tasaisesti taikinan päälle.
  5. Paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  6. Sekoita toscakuorrutuksen aineet ja kiehauta ne kattilassa.
  7. Levitä kuorrutus puolikypsälle pohjalle.
  8. Paista piirakkaa vielä n.20 minuuttia.
  9. Leikkaa piirakka jäähtyneenä neliöiksi.


 Voiko raparperipiirakkaa leipoa ilman tätä korvamatoa?

6 kommenttia:

  1. Tätä on pakko tehdä! Mut tota raparperia on hankala saada näin kaupunkilaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, meiltä kyllä liikenisi raparperia sinulle asti!
      Eilen tutkailin Turun torilla ja kauppahallissa myyjien valikoimaa ja aika monella näytti olevan raparperia myynnissä. Kannattaa siis poiketa lähimmälle torille :).
      Toivottavasti löydät raparperia ja pääset leivontahommiin.

      Poista
    2. Tää oli kyl ihan sairaan hyvää! Linkkasin sut http://atrokkaavakokki.blogspot.fi/2015/06/raparperi-appelsiinihillo-ja.html

      Poista
    3. Kiitos Mika :).
      Meillä raparperia pukkaa tulemaan sellaista vauhtia, että taidanpa testata tuota sinun hilloasi.

      Poista
  2. Puuttuukohan pohjan ohjeesta jotain? Sekoitusohjeessa puhutaan kermasta, mutta sitä ei ole ainesten joukossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua!
      Kerma tosiaan puuttui ainesten joukosta.
      Kiitos Mirka tarkkanäköisyydestäsi :).
      Ohje on nyt päivitetty.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!