maanantai 1. kesäkuuta 2015

Maitohorsmalla täytetyt grillitomaatit


Villivihannekset ovat vallanneet jälleen Vallattoman Keittiön.
Tälläkertaa nuoret horsmat freesattiin kevätsipulin kanssa tomaattien täytteeksi.
Pidätkö sinä kypsennetyistä tomaateista vai syötkö niitä vain raakana?
Minä pidän molemmista.
Grillikauden aikaan on ihanaa, jos voi valmistaa koko ruoan kesäkeittiöllä. 
Grillatut tomaatit ovat hyvä lisuke lihalle tai kalalle.
Tomaatit salaatin kera ovat ihana kesälounas. 


Tomaattien täytteeksi keräsin pieniä maitohorsman alkuja.
Huuhdoin ja pilkoin villivihannekset.
Horsman kaveriksi pilkoin muutaman kevätsipulin varsineen.
Kypsensin vihannekset pannulla oliiviöljyssä.
Sekoitin täytteeseen yrttimaustetta, kuutioitua vuohenjuustoa ja juustoraastetta.
Leikkasin tomaateista hatun irti ja lusikoin tomaattien sisuksen salaattiin.
Tomaattien päälle laitoin vielä viipaleen vuohenjuustoa.
Grillausaikaan vaikuttaa grillin kuumuus.
Tomaatit ovat valmiita, kun malto on pehmennyt ja juusto saanut sopivasti väriä.


Maitohorsmalla täytetyt grillitomaatit
(3 kpl)

  • oliiviöljyä
  • 20-30 maitohorsman alkua
  • 3 kevätsipulia
  • 0,5 tl Välimeren yrttiseosta
  • n. 60 g vuohenjuustoa
  • mustapippuria myllystä
  • 0,5 dl juustoraastetta
  1. Leikkaa tomaateista hatut pois ja koverra sisus tyhjäksi lusikan avulla.
  2. Huuhdo maitohorsmat ja valuta kuiviksi.
  3. Pilko maitohormat ja kevätsipulit pieneksi.
  4. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja freesaa vihannekset nopeasti.
  5. Mausta seos yrttimausteella ja mustapippurilla.
  6. Leikkaa vuohenjuustosta kolme kiekkoa ja kuutioi loppu täytteeseen.
  7. Sekoita täytteen joukkoon vielä juustoraaste.
  8. Täytä tomaatit ja nosta vuohenjuustokiekko päällimmäiseksi.
  9. Nosta tomaattit grilliin ja grillaa kypsiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!