Mikä on parasta mökkielämässä?
Minun mielestäni parasta ovat meri, mökkisauna, uiminen
ja kotitöiden puuttuminen.
On aikaa oleilla ja istua vaikkapa muutama tunti kalassa.
Silakoiden kalastaminen silakkalitjalla
kuuluu saariston alkukesään.
Niinpä me lähdimme Apukokin kanssa veneellä ulapalle,
sen tietyn karikon kupeeseen ja laskimme litjat mereen.
Kalassa viivyimme niin kauan, että päivän ruokakalat oli ongittu.
Perkaaminen on suurin urakka koko hommassa.
Isommat silakat perkasimme fileiksi silakkapihvejä varten,
pienemmät paistettiin pyrstöineen päivineen näkkärin päälle.
Tillipestolla ja ruohosipulituorejuustolla
täytetyt silakkapihvit pyöräytin suolalla maustetussa tattarijauhossa.
Tattarijauho sai kiitosta ruokailijoilta,
korvasi kuulemma ruisjauhon erinomaisesti.
Pihvit paistuivat voissa muurikkapannulla.
Gluteenittomat silakkapihvit
(35 pihviä)
- 70 silakkafilettä
- tillipestoa
- 1 rasia Creme Bonjourin ruohosipulituorejuustoa
- tattarijauhoa leivittämiseen (n. 3 dl)
- suolaa
- voita paistamiseen
Tillipesto:
- nippu tilliä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 1,5 dl hyvää oliiviöljyä
- kourallinen sitruunamelissan lehtiä
- 1 valkosipulinkynsi
- muutama kierros merisuolaa ja mustapippuria myllyistä
- Valmista pesto.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla niin, että saat niihin kauniin ruskean värin.
- Mittaa kaikki peston ainekset kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi pestoksi.
- Aseta puolet silakkafileistä leivinpaperille nahkapuoli alaspäin ja voitele fileet tillipestolla.
- Sipaise jäljellä oleviin silakkafileisiin tuorejuustoa ja yhdistä pestolla voideltuihin fileisiin.
- Mausta tattarijauho suolalla ja pyöräytä silakkapihvit jauhossa ennen paistamista.
- Sulata voi pannulla ja paista silakkapihvit kauniin kullanvärisiksi ja pinnaltaan rapsakoiksi.
- Nauti tillipeston ja uusien perunoiden kera.
- Pihvit maistuvat mainioilta myös näkkärin päällä rantakivellä istuskellen.
Cast
Away
Yuor
Troubles
-
Go
Fishin'
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!