Yhteistyöpostaus Ruoka.fi ja Lejos/Sun Maid-rusinat kanssa.
Gluteenittomien rusinafudgeleivosten ohje syntyi,
kun Keittiöön saapui laatikollinen Sun Maid-rusinoita.
Ruoka.fi järjesti meille ruokabloggareille
100 tapaa käyttää rusinaa-kisan.
Kävimme Kriittisten Ruokailijoiden kanssa keskustelua siitä,
miten rusinat maistuvat parhaalta.
Toinen syö rusinat sellaisenaan ja
toisen mielestä niiden täytyy olla osa jotain muuta ruokaa.
Päädyin kokeilemaan rusinoita
raakakakkumaiseen pohjaan.
Raakakakuissa pohjaan sekoitetaan usein pähkinöitä ja taateleita.
Itse olen allerginen pähkinöille,
joten korvasin ne kookoshiutaleilla ja auringonkukansiemenillä.
Taatelien sijaan mittasin pohjataikinaan rusinoita.
Painelin taikinan suorakaiteen muotoiseen irtopohjavuokaan
ja nostin pohjan jääkaappiin jähmettymään.
Leivosten täytteeksi keitin rusinafudgen,
jonka maustoin keittämisen loppuvaiheessa
lorauksella tummaa rommia.
Kaadoin täytteen pohjan päälle ja nostin
vuoan jälleen jääkaappiin.
Leivosten pinnalle keitin vielä suklaakuorrutuksen.
Osan suklaakuorrutteesta sekoitin rusinoiden joukkoon,
joista tuli suklaarusinakoristeita leivosten päälle.
Gluteenittomat rusinafudgeleivokset
Pohja:
- 2 dl SunMaid-rusinoita
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl raakakaakaojauhetta
- 0,5 tl luomukanelia
- 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä sulana
- Mittaa kaikki aineet tehosekoittimeen tai yleiskoneen kulhoon leikkuterän kanssa ja aja aineet tasaiseksi taikinaksi.
- Painele taikina suorakaiteen muotoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
- Nosta pohja kylmään jähmettymään.
Rusinafudge:
- 50 g voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1 dl SunMaid-rusinoita
- 1 dl makeutettua maitotiivistettä
- 2 rkl tummaa rommia
- 50 g valkosuklaata
- Pilko rusinat veitsellä paloiksi.
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi, sokeri ja maitotiiviste. Sekoittele keskilämmöllä kunnes seos on tasaista, lisää rusinat kattilaan. Keitä fudgea miedolla lämmöllä sekoitellen n.10 minuuttia.
- Lisää rommi fudgen joukkoon keittämisen loppuvaiheessa, anna pulpahtaa muutaman kerran.
- Nosta kattila liedeltä ja sekoita paloiteltu valkosuklaa fudgen joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut.
- Kaada fudge pohjataikinan päälle ja nosta kylmään jähmettymään.
Suklaakuorrutus ja suklaarusinakoristeet:
- 100 g voita
- 0,5 dl raakakaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl makeutettua maitotiivistettä
- 1 dl SunMaid-rusinoita
- kookoshiutaleita
- Sulata voi kattilassa ja nosta kattila pois liedeltä.
- Lisää voisulan joukkoon raakakaakaojauhe, vanilja ja paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut.
- Lisää maitotiiviste ja sekoita kuorrutus tasaiseksi.
- Mittaa rusinat omaan kulhoon ja sekoita niiden joukkoon 2 rkl suklaakuorrutusta.
- Kaada loppu kuorrutus tasaisesti vuokaan rusinafudgen päälle. Nosta vuoka kylmään.
- Jaa suklaakuorrutteessa pyöräytetyt rusinat leivinpaperin päälle pieniksi keoiksi, ripottele niiden pinnalle kookoshiutaleita ja anna koristeiden jähmettyä.
- Leikkaa jähmettynyt piiras terävällä veitsellä leivospaloiksi ja aseta yksi suklaarusinakoriste kunkin leivoksen päälle.
- Herkuttele!
- Muista äänestää reseptiä Ruoka.fin sivuilla (klik).
Voi kuinka ihanan näköinen ♥
VastaaPoistaKiitos Kirsti <3!
PoistaMinkä kokoinen vuoka sinulla on tässä? Jos käyttää pyöreää vuokaa, mikä olisi sopivan kokoinen? Näyttää niin herkulliselta! Ja muutenkin blogi on inspiroiva. :-) Kaisu
VastaaPoistaHei Kaisu!
PoistaJa kiitos kommentistasi.
Rusinafudgeleivokset on valmistettu Iloleipurin irtopohjaiseen piirakkavuokaan, jonka koko on 35cmx11cm.
En ole ehtinyt kokeilla taikinan riittävyyttä pyöreään vuokaan. Mutta arvelisin sen riittävän ihan perus, halkaisijaltaan n.23cm, irtopohjavuokaan.
Kiitos vastauksesta! Täytyy vissiin testata tätä reseptiä... :-)
VastaaPoistaKaisu