Vihdoin pääsin kirjoittelemaan uutta
postausta tänne blogiin!
Tekniikka on tuottanut päänsärkyä viime viikkoina.
Ompusta oli joku haukannut palasen
ja pikkuhiljaa koko omppu mädäntyi.
Vai, miten se nyt menikään?
Nyt peukut pystyyn, että koneet pysyvät pystyssä.
Aloitan tämän reseptisuman purkamisen
näistä ihanista kookoskekseistä.
Uusien pikkuleipäreseptien kokeileminen on aina jännittävää.
Leviävätkö ne koko pellin kattavaksi isoksi levyksi
vai pysyvätkö koossa lainkaan.
Kookoskeksit levisivät hyvin maltillisesti
ja olivat sisältä herkullisen pehmoisia.
Keksitaikinassa on sekä kookosjauhoa että kookoshiutaleita.
Lisäksi raastoin taikinaan muutaman ison Lehmätoffee-patukan.
Pyörittelin taikinasta pieniä palloja,
joita litistin hiukan peltiä vasten.
Taikinasta valmistui kaksi pellillistä eli 24 keksiä.
Keksien säilyvyydestä en tiedä,
koska ne katosivat saman päivän aikana keittiöstä.
Tuo kertoo aika paljon näistä kekseistä,
sillä yleensä keksit alkavat
maistua kaapille ennen kuin tulevat syödyksi.
Toffeiset kookoskeksit (G)
24 kpl
- 1 kananmuna
- 1 dl raakaruokosokeria
- 100 g kookoshiutaleita
- 0,5 dl kookosjauhoa
- 0,5 tl soodaa
- 0,25 tl bourbonvaniljaa
- 0,25 tl suolaa
- 50 g voita sulana
- 50 g pehmeää toffeeta (esim. Lehmä tai Omar)
- 1 rkl kermaa
- Raasta toffee.
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sulata voi.
- Vaahdota muna ja sokeri.
- Lisää kuivat aineet,toffeeraaste, voisula ja kerma vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Ota teelusikalla nokare taikinaa, pyöräytä palloksi, litistä hiukan ja aseta keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä leviämisvaraa.
- Paista keksejä 175 asteessa 10-12 minuuttia.
- Jäähdytä ritilällä.
- Herkuttele lämpimän kaakaon kera.
"Very little is
needed to make
a happy life."
Ei onnistuneet ensinkään. Levisivät pellille ihan lätyiksi ja paloivat heti. Erona reseptissä vain vaniljasokeri.
VastaaPoistaVoi harmi, että kävi noin :(
PoistaResepti oli sen verran vanhempi, enkä ollut tehnyt näitä keksejä hetkeen, joten oli pakko ryhtyä testaamaan reseptiä aamutuimaan.
Toisinaan eri valmistajien hiutaleet ja jauhot käyttäytyvät hiukan eri tavoin. Minulla oli käytössä Risentan kookosjauhoa. Myös eri valmistajien sokerit saattavat käyttäytyä paistettaessa hiukan eri tavoin.
Toffeena käytin näissä Lehmä-toffeeta, jonka raastoin raastimen karkealla puolella. Voi, jota käytin oli vähälaktoosista kotimaista voita ja kerma laktoositonta kuohukermaa.