Jokin aika sitten sain tuliaisiksi Keskisen myllyn valmistamia luomutattari fusilleja.
Tuote oli minulle uusi iloinen tuttavuus.
Kotimainen ja luomutuote.
Arvatkaapa, mihin käytin fusillini?
Jep,jep.
Periamerikkalaiseen makaronin ja juuston yhdistelmään.
Halusin ruokaan paistuneen juuston maun, joten kypsensin makaronijuuston uunissa.
Maustoin ruoan kurkumalla, koska tattaripastassa on ikävän harmaa väri.
Ruoan ulkonäöllä ja värillä on väliä!
Vai mitä mieltä olet?
Mac and cheese tattarifusillista
Juustokastike:
- 200 g vintage cheddaria
- 1 rkl voita
- 1 rkl durraa
- 3 dl täysmaitoa
- pyöräytys valkopippuria myllystä
- 0,5 tl jauhettua luomukurkumaa
- Raasta juusto.
- Sulata voi kasarissa, lisää sulaneen voin joukkoon durra. Sekoittele voi-jauhoseosta hetki, älä ruskista.
- Lisää maito voi-jauhoseokseen pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen.
- Lisää juustoraaste kastikkeeseen, sekoittele kunnes juusto on sulanut.
- Mausta kastike valkopippurilla ja kurkumalla.
Makaronit:
- vettä ja suolaa keittämiseen
- 1 pkt Keskisen myllyn luomu täysjyvä tattarifusilleja
- Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää ripaus suolaa ja fusillit.
- Keittoaika on lyhyt!
- Anna fusillien kiehua 2 minuuttia.
- Kaada fusillit lävikköön ja valuta huolella. Fusillit ovat tässä vaiheessa al dente.
- Yhdistä fusillit ja juustokastike.
- Kaada seos uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
- Haarukoi ääntä kohden.
Näyttää hyvältä. Yliherkkyyksistä kärsivän pikkulapsen perheessä on juuri päästy maitopannasta ja juustot on taas mukana ruoanlaitossa! Täytyy tehdä pitkästä aikaa mac and cheeseä. Kiitos ohjeesta.
VastaaPoistaKiitos kommentista Johanna!
PoistaLasten allergioissa on hyvää se, että ne saattavat iän myötä helpottaa, vaikka arki allergioiden keskellä ei helppoa olekaan. Tsemppiä sinne!
Meilläkin tämä maistui erityisesti junioriosastolle :).