perjantai 1. toukokuuta 2015

Kermainen bataattikeitto


Bataattikeitto on helppo ja nopea valmistaa. 
Keitto on lempeää ruokaa vatsalle ja lämmittää raikkaassa kevätilmassa.
Pakkaa keitto ruokatermokseen ja suuntaa askeleet keväiseen luontoon.


Retki purolle, jota pitkin kalat nousevat kutemaan.
Kalojen nousua voisi seurata tuntikausia.
Ahvenia, särkiä ja pari kunnon haukea!





Bataattikeitto neljälle:
  • 600 g bataattia
  • 1 l vettä
  • 2 dl kermaa
  • 125 g kylmäsavuporo Koskenlaskijaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tl suolaa
  1. Kuori ja pilko bataatti.
  2. Mittaa kattilaan bataattipalojen päälle kylmä vesi ja keitä bataatit kypsiksi.
  3. Nosta kattila liedeltä ja surauta sauvasekoittimella bataatit soseeksi keitinliemeen.
  4. Nosta kattila takaisin hellalle, lisää joukkoon kerma ja kuutioitu juusto. Sekoittele miedolla lämmöllä kunnes juusto on sulanut ja keitto pulpahtunut muutaman kerran.
  5. Mausta keitto valkopippurilla ja suolalla.
  6. Nauti tuoreen leivän kera.


- Aurinkoisia kevätpäiviä! -

2 kommenttia:

  1. Herkullisen kuuloista :) täytyy tehdä kookoskermaan ja kokeilla vaikka vuohenjuustoa niin saan lehmänmaidottoman version :)

    Sattuuko tuo puro olemaan jossain meidän lähellä??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kookoskermainen vaihtoehto kuulostaa erittäin hyvältä Emma.
      Ja puro löytyy läheltä ;), kumpparit vain jalkaan ja polkua pitkin purolle.

      Poista

Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!