Tämä kakku on helppo valmistaa,
taikina ei sisällä viljatuotteita eikä lisättyä sokeria.
Makeus kakkuun tulee banaanista.
Upeat kotimaiset mansikat koristavat kakun.
Kakku ilman turhia hömpötyksiä.
Itseasiassa koko kakun idea lähti mansikoista.
Mietin, että valmistaisin naked caken, jonka täytteeseen käyttäisin tuoreita mansikoita.
Mansikat olivat kuitenkin liian upeita pilkottaviksi.
Joten tarvittiin yksinkertainen, hyvä kakku, joka sopisi yhteen mansikoiden kanssa.
Viljaton banaani-suklaakakku
- 100 g tummaa suklaata
- 100 g voita
- 3 munaa
- 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
- 2 rkl kookosjauhoa
- 2 kypsää banaania
- 1 rkl konjakkia
Koristeluun:
- tummaa kaakaojauhetta
- tuoreita mansikoita
- 30 g valkosuklaata
- Musaa banaanit haarukalla.
- Mittaa paksupohjaiseen kattilaan voi ja paloiteltu suklaa. Sulata miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen.
- Nosta kattila pois liedeltä ja lisää kanamunat voi-suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
- Lisää taikinaan jauhot ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita muusatut banaanit ja konjakki taikinaan, kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.
- Paista kakkua 200 asteessa 12-15 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä vuoassa. Irrota vuoka ja koristele kakku.
- Siivilöi kakun pinnalle kaakaojauhetta.
- Puolita mansikat ja asettele ne kakun päälle.
- Sulata valkosuklaa ja valuta se ohuina raitoina mansikoiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ja kysele.
Jätä viesti käynnistäsi.
Kiitos, kun poikkesit!